Osobní stránky psů

 
English pages 

 
Get Acrobat

 
Video Archiv

 
RTW on-line


Vyhledávání


Aktualizace: 17.04.2002 21:41


 Archiv hlavní strany za měsíc 
leden  2002.

Připomínky zasílejte na adresu:
prikryl(zavinac)eurosat(tecka)cz , datlik@rtw.cz
Co jsme měnili, přidali či upravili.

-(31.01.02,HK) Ke stále živé problematice BSL se vracíme v článku Vojena Bendy s názvem Psí zákony pro kočku.
Těm, kteří mají slabší žaludek doporučuji vzhledem k fotografiím a textu tento soubor neotevírat.

-(30.01,02,IP) Snaživé dobré duše  a samozvané svědomí RKČR (hádejte kdo) se snaží vytvářet zmatek tvrzením, že v sobotu 26.1.02 prý proběhla v Jihlavě schůze předsednictva bez toho (a to  prý schválně), aby byla oznámena některým členům předsednictva. 

Bohužel, toto tvrzení  je, stejně tak jako další z  tohoto  zdroje, nepravdivé. 

Žádná schůze předsednictva se nekonala, proběhlo pouze asi 7 hodinové jednání chovatelského kolegia. Podle zvukového záznamu, který je k dispozici, se zde skutečně jednalo o chovatelských věcech.

Nevím tedy, jestli cílem rozšiřování těchto nepravdivých tvrzení není spíše zlý úmysl. 

-(30.01.02,HK) Pokud máte zájem, zde je link na americký registr DKK, ve kterém můžete pátrat jak je libo.

-(30.01.02,HK) V neděli jsem si od současné ÚPCH Lucky Zavoralové vyzvedla na zpracování chovatelské materiály, které obsahují svody dorostu a bonitace od roku 1977, posudky z výstav od roku 1969, kontroly vrhů, žádosti o zápis štěňat a další. Od MVDr. Sedláře přišel tento přes 20 kg těžký chovatelský archiv v žalostném stavu. 
V pondělí jsem pořídila pár fotografií, takže budete mít všichni možnost se podívat a za čas i porovnat. 
Pro názornost stavu - přetřídění a
řádná archivace pouze svodů dorostu mi trvala cca 14 hodin a naplnila zcela 6 archivačních šanonů. Jakmile bude první stádium ukončeno, začneme s převáděním dokumentů do elektronické podoby tak, aby k nim měl přístup každý člen klubu.

-(28.01.02,HK)Protože někteří psi nesplnili podmínky a byli vyřazeni ze seznamu plemeníků, uveřejňujeme jejich jména společně s důvody, které uvedla ÚPCH Mgr. Lucka Zavoralová. 

-(28.01.02,HK) Na webu Sportovní kynologie si můžete stáhnout Sborník řádů, směrnic a pokynů pro výcvikovou činnost sportovní kynologie platných k 1.1.2000.

-(28.01.02,HK) Přihláška na světovou výstavu v Amsterdamu: strana 1 a strana 2 pro náruživé vystavovatele.

-(28.01.02,HK) Organizátoři svodu dorostu v Praze - Libni hledají několik dobrovolníků, kteří by byli ochotni administrativně pomoci při zajištění této akce v termínu 13. a 14. 4. 2002. Jedná se především o zapisovatele a pomoc při přejímce psů. 
Kdo by měl zájem se na přípravě svodu podílet, kontaktujte prosím
Lucii Kopcovou na adrese: Havířovská 428, 199 00  Praha 9 nebo na tel. čísle: 0603 / 515 788. Předem všem děkujeme.

-(27.01.02,IP) Děkuji p.Jano Kováčovi za výsledky dnešní MVP Trenčín

-(26.01.02,IP) Po abdikace místopředsedy a výcvikáře  RKČR bylo dnes, podle volebních listin z poslední VČS v Kralupech nad Vltavou, doplněno předsednictvo RKČR na plný počet.  Další členem předsednictva se stala jakási slečna Hana Klementová
Neznáme ji odněkud? :-))

-(26.01.02,IP) Pro ty z Vás, kdo se chystáte zítra na MVP do Trenčína máme díky p.Jano Kováčovi již dnes seznam RTW kteří jsou na tuto výstavu zítra přihlášeni

-(26.01.02,IP) Dnes máme pro Vás další anketní téma.
Počátkem roku 2001 předložila sl.Fialová předsednictvu RKČR
svoji nabídku na zpracování zpravodaje

Ona bude "redakce" , vlastní grafickou úpravu včetně tisku zařídí "lacino" její známý - p.Juřica. Vše samozřejmě  výhodnější a lacinější než v Rakovníku, kde se zpravodaj tiskl doposud. Tato nabídka byla předsednictvem přijata.

Za první zpravodaj na kterém sl.Fialová sama pracovala, zaplatil klub něco přes  30.- Kč/kus. 

Pro porovnání jsme poptali namátkou Brněnskou tiskárnu Didot o její nabídku na případný tisk zpravodaje. 

A tak se Vás dneska  ptáme: 

-(26.01.02,IP) Dne 19 ledna jsme se Vás formou ankety ptali, kolik si myslíte, že vyplatilo minulé předsednictvo v roce 2001 na cestovném dvěma,sice nevoleným,ale zato na každou schůzi bezpodmínečně zvaným dámám.Jak se ukázalo, 62% z Vás se domnívalo, že se jednalo o částku pod 10 000.-.

Ve skutečnosti jim  však šlo z pokladny RKČR více než 34.000,- Kč. I kdybychom  jedné z nich uznali dvakrát oprávněnou účast na chov.kolegiu (i když mohla jet s někým společně), stále zbývá  asi 20 - 24.000,- Kč které doposud nikdo uspokojivě nevysvětlil, proč vlastně byly vyplaceny.

-(26.01.02,IP) Jak jsem se dočetl na oficiálních a dnes už i spřátelených stránkách www.rottweiler.cz, na svoji funkci místopředsedy a výcvikáře RKČR, čerstvě a se všemi, v minulosti tak oblíbenými pokřiky a nářky mučedníka, rezignoval p.Karel Švancara

Ne, že by mi to hned nepřipomínalo podobnou abdikaci jednoho jeho bývalého kolegy z dřívějšího předsednictva, ano tu ze září roku 2000, ale nějak mi, stejně jako tehdy, není jasné, co si mám představit pod mlživými výrazy jako například:  "neustálý tlak některých členů na funkcionáře..".

Pokračování najdete zde..

-(25.01.02,HK) Pan Stehno nám poslal velice zajímavý link. Už jste někdy slyšeli o Střední zemědělské škole se specializací na kynologii? Jestli ne, tak si určitě přečtěte novinky z Havlíčkova Brodu, kde taková škola je. Studenti přípravného prvního ročníku mají za sebou dokonce i odborné zkoušky.

-(25.01.02,HK) Na stránkách S.C.C. se objevilo oznámení týkající se EuroDogShow v tomto znění:  "Následkem závažného požáru, který zničil výstaviště, podle rozhodnutí výboru S.C.C., se Evropská výstava psů 2002 odkládá na 9. -11. 11. 2002, což podléhá souhlasu F.C.I."
Kdo se chystáte vystavovat, poznamenejte si změnu termínu.

-(24.01.02,HK) Dnes mám pro Vás spoustu obrázků. Takže hezky popořadě: slibované fotky ze svodu dorostu z Prahy. 
Paní Poláčkové děkuji za zaslání katalogu, který mi usnadnil identifikaci zvířátek. Bohužel i tak se nepodařilo všechny fotky přiřadit, takže pokud se někde poznáte, dejte nám prosím vědět.

-(24.01.02,HK) I ze svodu plemeníků, který se konal letos v Chrudimi je spousta fotek. Stačí jen prohlížet. Odkazy na videosekvence bohužel ještě nefungují, ale určitě Vás o ně nepřipravíme a tak se máte opět na co těšit.

-(22.01.02,HK) Je to ostuda, ale teprve teď jsme se dostali ke zpracování fotek se svodu dorostu v Praze - Libni a svodu plemeníků v Chrudimi. Slibuji, že budu dělat co půjde, aby jste se na ně mohli zítra podívat.

-(22.01.02,HK) Dopis hamburgského veterináře Dirka Schrader senátorům, ve kterém žádá o navrácení fenky Sheily její majitelce.

-(22.01.02,HK) Setkání rozhodčích exteriéru psů konané 19. 1. 2002 v Praze očima F. Šmída.

-(21.01.02,HK) Zdravíme vás - máme tu menší aktualitu ve věci Hamburgských psů. 
Ve spolupráci s Jitkou Lacigovou jsme přidali stránku s protestním dopisem Hamburgskému starostovi, který můžete sami odeslat a pomoci tak uvězněným psům. Kateřina a Petr Fridrichovi.

http://www.volny.cz/amazonka/hamprotest.htm

-(21.01.02,HK) Stává se už pomalu tradicí, že po víkendu zabloudíme do zahraničí a nebude tomu jinak ani dnes. Vyjímku tvoří pouze směr, neboť tentokrát míříme za rotvajlery z CHS Priirtyshe do města Pavlodar v Kazachstánu.

-(21.01.02,HK) Pokud Vás už začíná zmáhat zima a přemýšlíte kam tento rok vyrazit se psem na tábor, máme pro Vás díky p. Janouškovi první informaci o každoročně pořádaných LVT.
V termínu 3.8. - 17. 8. 2002 se bude konat tradiční výcvikový tábor Horní Kruty, který organizuje p. Roček a pí.Janoušková. 
Další informace budete nacházet na internetu nebo na e-mailové adrese
janousek.jiri@worldonline.cz.

-(19.01,02,IP) Jak jsme informovali,  sl.Fialová a  pí.Damaskinosové byly zvány ( s plnou úhradou cestovních nákladů )  na prakticky všechny schůze minulého  předsednictva  v r.2001. Celková částka vyplacená na cestovném se v tomto roce vyšplhala přes 180 000 korun, což je skoro 2x více než za rok 2000. 

 Podařilo se nám  zjistit, kolik z této částky bylo vyplaceno pouze těmto dvěma  nevoleným, ale prý  na jednání nezbytným, dámám. 

A ta takhle jste hádali Vy..

 

-(19.01,02,IP) Vrátil bych se k jednomu z nejčtenějších témat minulých měsíců - Žalobě proti MUDr. V.Marešové ve věci obvinění Ing.Prikryla z fakturace 9.000 korun a jejich  použití pro přenos zpráv na svůj soukromý internet.V této věci bylo na den 29.ledna.2002 nařízeno jednání a tak si připomeňme pár podrobností.

Jak jste si mohli všimnout, záměrně již uvádím pouze MUDr.Marešovou. Paní A.Dočekalová, spoluautorka uvedených prohlášení se během VČS 2001 za tato nepravdivá tvrzení omluvila (mp3, 220K) a žaloba proti její osobě byla  proto samozřejmě stažena.

Situace je tak nyní spíše komická. Jedna ze dvou rovnocenných autorek veřejně uzná svoji chybu, zatímco druhá tvrdí, že to ta první tak nemyslela a  zarputile trvá na svém. Spolu se svým právním zástupcem vydává stanovisko k podané žalobě, ba co víc, vyráží do protiútoku. 

U společnosti EuroWeb, provozovatele našeho serveru, podali stížnost  a dožadovali se jeho odstranění z důvodu "neetického obsahu". Bohužel ale nepředložili konkrétní fakta, v čem shledávají neetičnost obsahu našeho serveru a tak jejich snaha vyzněla naprázdno.. 

K soudnímu jednání nařízenému na 29.ledna.2002 požadují přizvání mnoha svědků a jejich vyslechnutí. 

Tito svědkové pochopitelně nejsou moc nadšení, protože musí strávit den v Praze. Nechápou důvod proč, když MVDr. Marešová o někom napíše že fakturoval RKČR 9.000,- korun které používal k přenosu zpráv na svůj internet, a není to pravda,  proč oni kvůli tomu musí ztratit celý den, případně si brát dovolenou. 

To se ale budou muset zeptat MUDr. Marešové, neboť ona a její právní zástupkyně dr.Chlupáčová je výslovně ve svém vyjádření požadují.

 

-(19.01.02,IP) Někdy kolem 4. října jsme vás informovali o incidentu, který se stal během speciální výstavy RTW v Mělníku. Kromě stížnosti na chování hlavního rozhodčího u ČMKU, bylo napadení oznámeno i Polici ČR. Tato oznámení prošetřila, vyslechla svědky a zaslala následující  zprávu

-(18.01.02,HK) Vážení přátelé rotvíků, chtěli bychom se s vámi podělit o naši radost z výsledku RTG DKK našeho Clifa Černý Sagitarius z chovné stanice Katky Švédové. Výsledek posouzení panem Petrášem zní 0/0. Přejem všem ostatním stejně dobré výsledky RTG. 
Ledvinová Radka a Flášar Antonín

-(17.01.02,HK) To, že čeští RTW putují často do zahraničí není neobvyklým jevem. 
Víte ale, jak se jim tam vede? Pokud ne a zajímá vás to, přečtěte si následující řádky, které nám z USA poslal pan Bill McGlynn, majitel psa Athos Horký dech.

-(16.01.02,IP) Zdravím a posílám ukázku obalu nové knížky o RTW. Všem jí doporučuji, hlavně by jí měli doporučovat chovatelé z chovných stanic novým obalka.jpg (65222 bytes)majitelům,kteří jsou nezkušení. Stojí 299kč a je fakt super i když tam není žádný RTW  s nekupírovaným ocasem určitě se bude líbit i těm, kteří upřednostňují nekupírované rotvíky. Mám 5 různých knih,ale tady ta je ze všech nejlepší hlavně co se týče obsahu. Byla bych ráda kdyby jste jí ukázal na serveru.

S pozdravem chov.stanice Medvědí tlapa
Iva Janulcová - 
Rotvíkům zdar

-(16.01.02,HK) Minuly týden se nám na konferenci rozpoutala čilá debata na téma dysplazie kyčelních kloubů. Protože téma je stále aktuální, šáhneme po webu veterina-info a vytáhneme dva články, které by Vás mohly zajímat.. 
Ten první
se zabývá praktickými radami, které využije každý, kdo se se svým psem na RTG chystá poprvé. 
Článek druhý
MVDr. Jana Šterce nám přiblíží, co to vlastně dysplazie je a srozumitelně vysvětluje i další důležité souvislosti.

-(16.01.02,HK) Opět jeden zajímavý link ze zahraničí, díky kterému zamíříme dnes do Texasu za CHS vom Mühlental Rottweilers.

-(14.01.02,IP) Dnešek proběhl ve znamení značně rozhořčených telefonních monologů chovatelky L.Boháčkové, která si stěžovala předsedovi i členům redakce na veliké poškození pověsti její feny 
Lady of the Night Jailbirds 
B1,N2 / 8, RTG v CZ: nemá, zk: SVV1

K tomuto poškození pověsti mělo dojít záměnou fotografie feny  v inzerátu zveřejněném v zpravodaji č.IV/01. Původní fotografii poslala totiž  chovatelka sl.Fialové. Jak je popsáno níže, sl.Fialová však po celou dobu své "práce" na čísle IV/01 odmítala komunikovat jak s předsednictvem tak s KRK, natož aby někomu vydala fotografie. Aby mohli být dodrženy termíny vydání zpravodaje, musela být tato fotografie proto nahrazena fotografií jinou, v odpovídajícím rozlišení  a kvalitě. 

Bohackova2.jpg (91310 bytes) Bohackova1.jpg (20174 bytes)
(klikni na fotografie pro jejich zvětšení)

Pokud chovatelka dodá originál fotografie, rádi se postaráme aby byl v příštím čísle zveřejněn stejný inzerát znovu, avšak již  s původní fotografií od chovatelky.

Výsledek ankety najdete zde:  

-(14.01.02,HK) Přes víkend k nám dorazilo opět pár zajímavých linků ze zahraničí. Dnes Vám tedy představujeme holandskou CHS Van der Wappenhaus Rottweilers Jolandy a Berta Prigge.

-(14.01.02,HK) Z Estonian Rottweiler Society přišla pozvánka na tamní speciální výstavu, která se koná 
2. 6. 2002 v Tallinnu. Zájemci naleznou
více informací na tomto linku.

-(14.01.02,HK) Ze zahraničí se přesuneme domů, neboť u nás ve dnech 6. - 7. 4. 2002 proběhne v areálu výstaviště Černá louka VII. Ostravská národní výstava. Druhá uzávěrka je 24. tohoto měsíce, takže máte ještě pár dní na to si prohlédnout propozice a vyplnit přihlášku.

-(13.01.02,IP) ÚPCH Lucie Zavoralová reagovala několika zajímavými dotazy na chování sl.Fialové a  především na interpretaci dění kolem vydání zpravodaje č.IV/01, tak jak je slečnou Fialovou  popisována na jejích stránkách

Já osobně jsem velmi zvědav jak a tedy vlastně, zda vůbec,  na tyto dopisy slečna Fialová odpoví. 

-(12.01.02,IP) Pro ty co zpravodaj nedostávají, nebo pro ty co to nemůžou do pondělí vydržet, můžete si zpravodaj IV/01 stáhnout ve formátu .pdf (asi 1Mb).

-(10.01.02,IP) Možná si už někteří mysleli, že jsem přestali být věrni stylu v jakém jste nás zvyklí číst poslední roky. Ne, není tomu tak, a proto přinášíme odpověď  na otázku, proč jste dostali zpravodaj IV/01 tentokrát tak pozdě. Pokud Vás tedy tyto  odpovědi zajímají, tak si přečtěte stručnou historii tvorby a vzniku posledního  čísla.

-(10.01.02,IP) Podle, tentokrát již naprosto  ověřených informací, již někteří členové dostali ( a jiní dostanou během krátké doby) do svých poštovních schránek dlouho očekávaný klubový Zpravodaj RKČR číslo IV/01. (Formát .pdf, velikost přibližně 1MB)

-(10.01.02,IP) Tak jsem zpracoval další číslo Zpravodaje, tentokrát z roku 1975 - číslo 38. (viz.vedlejší sloupek)

-(10.01.02,HK) Včera se ke mě donesla informace, že zpravodaj RKČR č. 4/01 už byl rozeslán členům, a tak se už všichni můžeme začít těšit co v něm objevíme.

-(10.01.02,HK) Na serveru www.chovpsu.cz byla uveřejněna prosba o pomoc. Článek s názvem "Německo: Hrozí nám smrt" se věnuje následkům různých zákonů, týkajících se zákazu chovu psů některých plemen v Německu. U nás měl pro připomenutí podobný zákon na starost náš starý nechvalně známy pan poslanec Kořistka. Díky bohu v ČR zvítězila láska a rozum nad tupostí, a tak si možná mnozí z nás myslí, že problém se nás už netýká. Kdo je názoru opačného čtěte prosím.

-(10.01.02,HK) MF Dnes - Blanenští strážníci zastřelili dva rozzuřené rotvajlery.

-(08.01.02,IP) Byla významně aktualizována databáze RTW on_line. Významně znamená, že jsem do ní vložil všechny údaje o RTW, tak jak se nacházeli v PK ke dni 7.1.2002. Štěňata zapsaná v roce 2001, dysplazie, statistiky krytí a vrhů, vyhodnocení DKK, svodů a bonitací...

Jak už asi víte, na tomto linku si můžete zobrazit a vytisknout katalog DKK. 

-(08.01.02,IP) Podle šuškavých a kuloárních informací, sl.Fialová má už prý dávno hotový zpravodaj IV/01, dočasně asi uložený pod postelí. Jen to zlé předsednictvo jí nechce dát peníze, aby ho mohla co nejrychleji rozeslat. HANBA!!!! Co ti chudáci, co tam mají inzeráty! Jak ti k tomu přijdou!

 Naštěstí neustále někdo telefonuje předsedovi, kde prý je zpravodaj, co s ním je a kdy ho dostanou. Takže jsem už  taky slyšel, že se má zpravodaj brzo rozesílat, takže se na něj moc těším, hlavně na to, co v něm je.. 

Je to totiž zpravodaj tak tajný, že ho nesměl doposud nikdo vidět. Dokonce kopii, kterou předseda po dlouhém urgování dne 26.12. dostal k nahlédnutí je zaheslovaná a nelze ji otevřít.

 A to zaheslovaná tak důkladně, že ani heslo "VANOCE2001"(údajně v dopise opomenuté pro neznalost zacházení s počítačem), milostivě dorazivší  včera tento tajný dokument neotevře... 

-(07.01.02,IP) Tak se pomalu začínám vzpamatovávat z konce roku a už se zase můžu věnovat tomu co nás všechny baví nejvíc - tedy psům !

-(07.01.02,HK) Představujeme Vám Dastyho z Hůrek.

-(07.01.02,HK) Dokončení členské schůze z 24. 11. 2001. Pozvánku najdete na tomto linku serveru www.rottweiler.cz. 

-(07.01.02, HK) Na serveru rottweiler se dnes objevil i zápis ze schůze předsednictva konané 15. 12. 2001, takže kdo máte zájem, můžete začít studovat co všechno naše nové předsednictvo zvládlo projednat a další spousta věcí jako jsou přihlášky a propozice na RTW Cup a Speciální výstavu. 

-(05.01.02,HK) Gratulujeme Jiřímu Janouškovi a jeho Dastymu z Hůrek k negativnímu RTG DKK.

-(02.01.02,HK) Od Vlasty Vitáka, který se u nás svědomitě stará o sekci "záchranáři", dorazil plán akcí Středočeské záchranné brigády kynologů na 1. pololetí roku 2002 tak, jak byl odsouhlasen členskou schůzí.

 
Videozáznam obrany  Karla Píchy z MS RTW 2001. Hodnocení 84b, celkově  20 místo. 
(Soubor o velikosti 6.5MB, formát DivX )



Videozáznam poslušnosti  Karla Píchy z MS RTW 2001. Hodnocení 80b, celkově  20 místo. 
(Soubor o velikosti 8.8MB, formát DivX )



Obrana  našeho závodníka  z MS RTW 2001, pana Vladimíra Růžence. Hodnocena 85b, celkově  15 místo. 
(Soubor o velikosti 6.9MB, formát DivX )


Zpravodaj 37/1975
Bonitace, Bonitační řád, postup při posuzování při bonitaci psa, Posouzení povahy psa, Přezkoušení obranného pudu bez psovoda a při napadení psovoda.
  (pdf, cca 115K)



Poslušnost dalšího z našich závodníků na MS RTW 2001, pana Vladimíra Růžence. Hodnocena 82b, celkově  15 místo. 
(Soubor o velikosti 9.3MB, formát DivX )


Zpravodaj 34/1974
Posuzování charakteru psa z hlediska chovatelského,Konstituce, jako jeden ze základů charakteru psa, Pudy a instinkty jako základ charakteru, vyšší psychická činnost jako základ charakteru, NVP Praha 1974,Bonitace RTW 1974,nejdůležitější charakterové vlastnosti psa. (pdf, cca 105K)



Troll v.Hause Anin
1.Místo MS RTW 2001 - Poslušnost
Formát DivX , 7.6MB 


Troll v.Hause Anin
1.místo MS RTW 2001 - Obrana
Formát DivX.5.9MB



A tady se můžete podívat na poslušnost, předvedenou Valmontem Bohemia Ortles na MS RTW 2001 
Soubor cca.7MB, formát DivX


Zpravodaj 33/1974
Výživa štěněte, výživa březí feny a výživa starého psa. Chudý RTW, pověry... 

(pdf, cca 110K)


On-line info z MS RTW v Itálii


Obsahy úvodní stránky za měsíc 
Prosinec 2001

Obsahy úvodní stránky za měsíc 
Listopad 2001

Obsahy úvodní stránky za měsíc 
ŘÍJEN  2001

Obsahy úvodní stránky za měsíc 
ZÁŘÍ 2001

Obsahy úvodní stránky za měsíc SRPEN 2001

Obsahy úvodní stránky za měsíc ČERVENEC 2001

Obsahy úvodní stránky za měsíc
ČERVEN 2001
 

Obsahy úvodní stránky za měsíc
KVĚTEN 2001
 

Obsahy úvodní stránky za měsíc
DUBEN 2001
 

Obsahy úvodní stránky za měsíc
BŘEZEN 2001
 

Obsahy úvodní stránky za měsíc
ÚNOR 2001
 

Obsahy úvodní stránky za měsíc
LEDEN 2001
 

Obsahy úvodní stránky za měsíc
PROSINEC 2000

Obsahy úvodní stránky za měsíc
LISTOPAD 2000

Obsahy úvodní stránky za měsíc
ŘÍJEN 2000

Ještě starší věci

Celkový přehled za různé měsíce..


 Veterinární poradna
Máte-li nějaký dotaz veterinárního charakteru, pošlete ho  MVDr. Aloisu Nečasovi z Vysoké školy veterinární v Brně.Dotaz i odpověď zveřejníme na těchto stránkách v rubrice Vet.poradna.

 


Ke čtení formátů .pdf je třeba mít instalován Adoby Acrobat. Program je samozrějmě zdarma a najdete ho zde!

 

doporučený: IE4 a vyšší

TOPlist

 

Sloupek na závěr: 

Budeme vděčni za všechny příspěvky týkající se RTW,
tyto bezplatně zveřejníme.
Zdarma zveřejníme údaje o Vašem (i nechovném) RTW.


Dotazy,  náměty a připomínky zasílejte prosím na adresu  Ivo Přikryl  prikryl(zavinac)eurosat(tecka)cz nebo Klementová Hana
datlik@rtw.cz

více informací o správcích serveru www.rtw.cz

Rottiet Ring Home Page Tuto stranu vlastní:
Ivo Přikryl
Jamborova 25
615 00 BRNO
Czech Republic

[ Další strana | Náhodně | Dalších 5 | Seznam stránek]
Chceš se přidat do kroužku? Přečti si info.
Next Site