Osobní stránky psů

 
English pages 

 
Get Acrobat

 
Video Archiv

 
RTW on-line


Vyhledávání


Aktualizace: 17.04.2002 21:42



Obsahy úvodních stran za měsíc Září 2001

Připomínky zasílejte na adresu:
prikryl(zavinac)eurosat(tecka)cz , datlik@rtw.cz , janne@rtw.cz
Co jsme měnili, přidali či upravili..

-(30.09.01,IP) Kompletní výsledky speciální výstavy RTW konané v Mělníku. Mám i posudky a cca 140 fotografií, které zpracuji pravděpodobně během zítřka. 

Rozhodčí Ing.Kamil Řádek zadal psům s okupírovaným ocasem a narozeným po datu uvedení v platnost nového standardu FCI pro plemeno RTW hodnocení "bez ocenění". Dokážete si určitě představit, co se tam dělo....

-(30.09.01,IP) Máme tady pro Vás aktuální seznam vystavujících na speciální výstavě RTW konané dnes, tedy 30.9.01 v Mělníků. 

Tentokrát to vypadá, že posudky nebudou. Když totiž delegace asi 10 lidi z pobočky RKČR-Morava přišla včera požádat na jednání předsednictva o vydání posudků, byla naprosto nehorázně odbyta.

 Zpočátku se místopředseda K.Švancara s předsedou p.Noskem snažil argumentovat tím, že si "hlavní rozhodčí ( dr.Sedlář ) nepřeje, abychom posudky dostali. Pak tím, že server pobočky Morava není dostatečně oficiální, neboť ten jediný "oficiální" je ten "jejich". Když ani pak s argumentací neuspěl, pokoušel se vyhrožovat, že když delegace neopustí jednací místnost, tak "předsednictvo" odjede domů a jejich cestovní náklady nám budou přeúčtovány. 

Ani to nepomohlo, tak se místopředseda odešel poradit s duchovním vůdcem dr.Sedlářem. Po několika minutách diskutování, doprovázenými posměšnými průpovídkami p.Marešové, p.Fialové a p.Havlové, byl předveden  demonstrativní odchod celého předsednictva z jednací místnosti. Odebrali se jednat někam jinam, kde je nebude nikdo vidět a ani rušit. 

 A to i přes to, že sám předseda mi ještě během dopoledne osobně tvrdil, že schůze předsednictva přece není nic tajného a může tam prý každý. 

To by mě tedy zajímalo, co tak speciálního a důvěrného tito námi volení  lidé projednávají, že u toho nesmí nikdo z řadových členů ani být..

-(29.09.01,IP) Přinášíme Vám první aktuální výsledky z RTW  CUPu. Výsledky, body a také pár fotek.

-(29.09.01,IP) Je právě 12:01. Bylo ukončeno posuzování poslušnosti a obrany kategorie IPO1. Byly ukončeny i stopy IPO3. Výsledky najdete v naší on-line reportáži

-(28.09.01,IP) Mnoho lidí o našem serveru říká, že jsme rychlí. Ano zřejmě  jsme, protože Vám už teď, 50 minut po rozlosování pořadí a stanovení programu RTW CUPu 2001 v Mělníku přinášíme aktuální seznam závodníků a program zítřejší akce

-(27.09.01,IP) Pro ty z Vás, kteří se chcete obrátit na  jednatelku nově vzniklé pobočky RKČR "Morava" s dotazy, podněty, přáními či připomínkami, nabízíme možnost využití webového formuláře pro odesílání dotazů.. 

-(27.09.01,HK) Rádi bychom tímto všem členům RKČR a ostatním příznivcům RTW oznámili, že dne 23. 9. 2001 byla na NVP v Brně oficiálně založena 
1. regionální pobočka Rottweiler klubu České republiky s názvem Morava. 

O činnosti a programu pobočky Vás budeme samozřejmě informovat v nejbližších dnech.

-(26.09.01,HK) Upozorňujeme všechny, kdo mají přihlášené své miláčky na MVP České Budějovice na změnu rozhodčího. MVDr. Schánilce a náhradníka Ing. Řádka, kteří neobdrželi dosud delegaci nahradí MVDr. Sedlář.

-(26.09.01,HK) Ze Španělska nám přišel link na velice hezké stránky Getsemany Rottweiler, na kterých najdete i šampiona jménem Arrko (Exc2,RCAC klubsieger 98-siegerklasse).

-(25.09.01,IP) Obdrželi jsme dnes naprosto exklusivní zvukový záznam, ve kterém ÚPCH RKČR, MVDr. Miloš Sedlář osobně vysvětluje svoje představy o informování členů a veřejnosti pomocí internetu. Záznam má přibližně 60K formátu MP3. Domnívám se, že není co dodávat, protože to vysvětluje v podstatě vše.

-(24.09.01,IP) Dnes je tomu přesně jeden rok ode dne, kdy staronový ÚPCH RKČR rozeslal všem zúčastněným i nezúčastněným stranám svůj abdikační dopis. Ano, uplynul již celý rok a tak jsem si tento dokument přečetl znovu a  přemýšlím, jak to vlastně asi tenkrát doopravdy bylo.. (pokračování článku)

-(23.09.01,IP) Bruno Černý Sagitarius, sl.Kateřiny Švédové obdržel od MVDr. Petráše hodnocení DKK stupně 0/0. Gratulujeme!

-(23.09.01,IP) Hotovo. NVP Brno je zpracována. Přeji Vám mnoho zábavy.

-(23.09.01,IP) Přinášíme Vám výsledky z dnešní NVP Brno. Opět jsme se museli potýkat se snahou MVDr. Sedláře o zabránění přístupu  "těm špatným" k výsledkům výstavy. Pokud Vás tato problematika nezajímá, omluvte prosím úvodní komentář. Není li Vám však situace lhostejná, vyjádřete prosím svůj názor v připojené anketě.  

-(22.09.01,IP) První den výstavy ještě neskončil, ale vy už se můžete podívat, s kým se zítra ve třídě utkáte. Přinášíme první předběžnou informaci z NVP Brno 

-(21.09.01,IP) Minulý týden jsem se zajel podívat na závod "O pohár města Holešova" kde se taktéž konal memoriál na počest p.Stojaníka. Protože i tam se účastnili RTW, tak jsem Vám udělal malou obrazovou reportáž.

-(21.09.01,HK) Představujeme Vám slovenského plemeníka jménem Amor iz Stiške doline.

-(21.09.01,HK) I já jsem včera dostala od KRK RKČR odpověď na svou stížnost. Coby obyčejní členové můžete čekat opravdu lecos, i to, že Vám p. Hanušová spolu s p. Cachem odpoví takto.
Vážená KRK, jsem pouze člen zájmové organizace, a nemám tudíž povinnost, na rozdíl od předsednictva, dodržovat veškeré formality. Přestaňte dělat konečně z obyčejných členů smečku tupých neandrtálců a začněte dělat to, co dělat máte, a za co jste placeni z finančních prostředků členů klubu. 

-(21.09.01,HK) V pondělí jsme uvedli první část kapitoly s názvem "Co prozrazují oči" z knihy "Co má pes na jazyku". Dnes se tedy podíváme na část druhou.

 

-(19.09.01,IP) 17 152,- Kč je částka, kterou členové RKČR zaplatili za, dle mého názoru neoprávněně svolanou, "mimořádnou" schůzí předsednictva dne 21.července, na které mi byla udělena důtka za... Za co vlastně ? Do teď mi to nikdo neřekl. No, v každém případě KRK (tedy to co z ní vlastně zbylo - dr.Hanušová / Cach) provedla šetření a výsledek je zde..

Abych pravdu řekl, ani jsem nečekal jiný výsledek. Ona by pak  totiž i dr. Hanušová musela vracet odpovídající část z těch 17 tisíc a to jak jistě uznáte, není možné..

-(19.09.01,HK) Tento víkend, tedy 22. - 23. 9. proběhne na brněnském velodromu 10. Moravskoslezská národní výstava psů, takže jestli jste přihlášeni, nezapomeňte si na nedělní ráno nařídit budík a sbalit všechny potřebné věci, aby jste doma nenechali obojek, vodítko či dokonce psa, jako se to stává občas nám (tedy pes se většinou připomene sám, bohužel vodítka a obojky neumějí zatím štěkat :-))) Tomu kdo přihlášen není tyto starosti odpadají a zajišťuje pouze přesun své tělesné schránky. Na tomto linku naleznete přehled obsazení kruhů a mě nezbývá nic jiného než popřát příjemný víkend a nashledanou v Brně.

-(19.09.01,HK) Pokud jste si na podzim naplánovali dovolenou nebo jen prima víkend se sběrem hub a dlouhými procházkami se psem a nevíte ještě přesně kam zajet, doporučuji nabídku lokalit a objektů u nás i na Slovensku, do kterých má Váš pejsek 100% zelenou. Já už mám vybráno.

-(19.09.01,HK) 27.10. 2001 se v Kladně - Rozdělově koná 2. ročník závodu O pohár primátora města v kategoriích IPO 1 - IPO3 o hodnotné ceny s opékáním selete a pivem zdarma. Kdo tedy máte čas a chuť vezměte svého chlupatého přítele a vyrazte. Bližší informace najdete na stránkách KK Kladno včetně plánu dalších akcí.

-(18.09.01,HK) 13.-16.9.2001 proběhlo v  Nové Gorici    (Slovinsko) Mistrovství světa FCI a tak Vám aktuálně díky panu Mravíkovi (kterému tímto děkujeme) přinášíme výsledkové listiny jak jednotlivců, tak družstev, společně s fotografií vítězné dvojice. Máme slíbeny další fotografie, takže se určitě nezapomeňte vracet.

 

-(18.09.01,HK) Taky si občas lámete marně hlavu s tím co znamená ta která zkratka? Pokud ano, tak zkuste prohlédnout zkratky ADRK a možná, že tam najdete zrovna tu, kterou hledáte.

-(18.09.01,HK) A ještě jednou do světa: pro zájemce o zahraniční rtw máme link na výsledky rakouských výstav.

-(17.09.01,HK) Díky Marcele Brotánkové nám přibylo pár odkazů v sekci "záchranáři", takže pokud máte zájem můžete se třeba podívat na stránky Záchranné brigády kynologů Ústeckého kraje, na kterých najdete kromě zkušebních řádů a fotografií i plány a výsledky akcí a další zajímavé informace.

-(17.09.01,HK) Po čase se dílem 11., s názvem Jakého psa si vybrat, opět vracíme k našemu seriálu "Pes k obraně osob a ochraně majetku" Josefa Růžičky.

-(17.09.01,HK) A mám pro vás také další kapitolu z knihy "Co má pes na jazyku". Tentokrát na téma "Co prozrazují oči" - první část.

-(16.9.01,IP) Včera a dnes probíhá výcvikový víkend v Chrudimi, organizovaný místní kynologickou organizací a předsedou RKČR p.M.Noskem. Přinášíme  Vám  několik fotografií a také pár komentářů z tohoto velmi příjemného a určitě i prospěšného víkendu.. Velmi doporučujeme všem, kdo si chtějí se svým psem pocvičit či popovídat s ostatními chovateli..

-(13.9.01,IP) Dne 1.srpna (před 6 týdny) byla MVDr.Lence Hanušové zaslána stížnost na postup předsednictva. Můžete hádat, zda se obtěžovala alespoň odpovědět. 
(Správná odpověď: No to víte že ne)

-(13.9.01,IP) Napsal jsem předsedovi RKČR odpověď na jeho žádost. Myslím, že nebude moc nadšen, ale člověk v této funkci by se měl alespoň snažit napsat žádost tak, aby se jí nedalo nic vytknout. 

-(12.9.01,IP) Odtrhl jsem se od televize a zpracoval jsem  poslední sadu fotografií z letošní ADRK klubové výstavy.. 

-(12.9.01,IP) Sedím a celý den se dívám na tu hroznou tragédii co se odehrála včera v USA. Televize, při vší své snaze nedokáže zprostředkovat opravdové rozměry té katastrofy která se včera odehrála. Ještě vzpomínám, když jsme pod těmi budovami nedávno stáli a připadali si jako mravenci. A dnes ? Dvojčata jsou pryč a s nimi desetitisíce nevinných lidí... 

-(10.9.01,IP) Jak to sakra bylo v té Belgii? Obral Přikryl na telefonech RKČR, nebo neobral? Proč do toho pořád to předsednictvo tak šťourá? Bude fungovat oblíbený způsob očerňování a likvidace nepohodlných lidí i v tomto případě? 

Pro ty co si umí udělat vlastní obrázek, přinášíme, jak již máme ve zvyku nikoliv pomluvy a matení lidí, ale jasná a přímá fakta. Zde najdete roztříděný rozpis telefonních hovorů uskutečněných a přijatých mnou během MS-RTW 2000. Seřazeno a na vteřinu přesně..

Domnívám se, že jako pověřený vedoucí výpravy (viz. zápis z jednání předsednictva č.II/2000 a č.III/2000) jsem měl dostatečnou pravomoc k telefonování.. Nebo, že by  ne? Tak proč mě tam vlastně posílali.. Nuž  necháme se překvapit, jak budou šetřit na MS-RTW 2001 v Itálii.

-(10.9.01,IP) Dostal jsem dopis předsedy RKČR, p.M.Noska (ano, od toho předsedy co do dnešního dne nezaplatil 500 kč za tisk petic na záchranu RTW, objednaných pro zpravodaj  RKČR),  jak jinak "za výbor RKČR" (chtěl bych taky vědět, na které schůzi ho ten výbor pověřil, že se za něj podepisuje), ve kterém mě žádá ať jim sdělím, s kým jsem před 13 měsíci telefonoval, kdo je majitelem telefonu a o čem jsem s ním mluvil. 
Zdá se Vám to divné ? Je to spíše trapné.

Zajímalo by mě však, zda dr. Sedlář, kterému předsednictvo "odpustilo" peníze, které prokazatelně nevrátil po své cirkusové abdikaci, také dokládal ověřené kopie faktur, zjišťoval majitele čísel a o čem s nimi mluvil. Že by stejný metr na všechny ? Vím, blbost, ten přece nemusí... Viz výňatek ze zápisu jednání předsednictva č. 4/2001
"Bod 10.b. - Předsednictvo nepožaduje vrácení adekvátní částky za telefon od září do listopadu 2000 od MVDr.Sedláře"

-(9.9.01,IP) Dnes, tedy v neděli se konala první MVP podzimní sezóny. Ano správně, byla to MVP Mladá Boleslav. Jak jste již u nás mnozí zvyklí a tak jak by to podle mého názoru mělo i být, přinášíme výsledky, posudky a více než sto fotografií z této výstavy.  (Fotografie jsou rozděleny na dvě části. Druhou půlku, feny, přineseme později. Musíme šetřit Vaše telefonní linky....)

-(07.09.01,HK) Psí útulek tak trochu jinak než ho známe.

-(07.09.01,HK) Postupující skleróza zavinila můj dočasný výpadek paměti, a tak si teď nejsem zcela jistá, jestli už jste četli úplně poslední kapitolu z knihy Psovi přítelem v nesnázích od MVDr. Petra Skalky s názvem "neobvyklý případ". Pokud ne - přeji příjemné čtení, v opačném případě se omlouvám :-))

-(07.09.01,HK) Pomalu ale jistě začínáme aktualizovat stránku věnovanou psům záchranářům, do niž právě přibyl mimo jiné i článek o Mistrovství světa záchranářů 2001 ve Veselí nad Lužnicí.

-(07.09.01,HK) Sliby se mají plnit a tak Vám dnes jako jednu z dnešní připravené aktualizace přináším plán zkoušek ČKS na měsíc září.

-(06.09.01,HK) Dobrovolně a bez mučení přiznávám, že jsme nějakou dobu zanedbávali aktualizaci termínů zkoušek a soutěží. Dnes jsem proto narychlo napravila rest na akcích MSKS a slibuji, že zítra dodělám zbytek.

-(06.09.01,HK) Z našeho českého klubu skočíme dnes ještě na návštěvu ADRK a podíváme se na čestnou listinu těch nejlepších, tedy klubových vítězů za roky 1971 - 2001.

-(06.09.01,HK) Nevíme sice kdo současné normativy RKČR schválil a kdy, jelikož tato informace není nikde uvedena, každopádně Vám přinášíme nově přepracované klubové organizační dokumenty.

-(05.09.01,HK) Tři články k zamyšlení na téma pes a lidé k nám přišly z pera Františka Šmída společně s malým letním příběhem o Ťapině a Josefovi. Děkujeme.

-(05.09.01,HK) Bavorská vyhláška o bojových psech.

-(05.09.01,HK) Dnes představujeme slovenského plemeníka jménem Art Drevopal.

-(3.9.01,IP) Tak a máme tady září. Děti vyrazili do škol a já jsem pro Vás připravil předposlední sérii 70 fotografií z klubové výstavy ADRK. Tentokrát záběry ze třídy šampionů psů a fen.


Zpravodaj 30/1974
Výroční čl.schůze r.1974, Plán práce r.1974,Bonitace RTW Šumperk, RTW a jeho nejbližší příbuzní..(pdf, cca 100K)


Veškeré dění kolem komediální abdikace staronového ÚCPH - MVDr. Sedláře a poslední členské schůze je shrnuto zde..
najdete na tomto linku..


Obsahy úvodní stránky za měsíc SRPEN 2001

Obsahy úvodní stránky za měsíc ČERVENEC 2001

Obsahy úvodní stránky za měsíc
ČERVEN 2001
 

Obsahy úvodní stránky za měsíc
KVĚTEN 2001
 

Obsahy úvodní stránky za měsíc
DUBEN 2001
 

Obsahy úvodní stránky za měsíc
BŘEZEN 2001
 

Obsahy úvodní stránky za měsíc
ÚNOR 2001
 

Obsahy úvodní stránky za měsíc
LEDEN 2001
 

Obsahy úvodní stránky za měsíc
PROSINEC 2000

Obsahy úvodní stránky za měsíc
LISTOPAD 2000

Obsahy úvodní stránky za měsíc
ŘÍJEN 2000

Ještě starší věci

Celkový přehled za různé měsíce..


 Veterinární poradna
Máte-li nějaký dotaz veterinárního charakteru, pošlete ho  MVDr. Aloisu Nečasovi z Vysoké školy veterinární v Brně.Dotaz i odpověď zveřejníme na těchto stránkách v rubrice Vet.poradna.

 


Ke čtení formátů .pdf je třeba mít instalován Adoby Acrobat. Program je samozrějmě zdarma a najdete ho zde!

 

doporučený: IE4 a vyšší

 

 


P.S.
27.7.01 - Tak a máme po prázdninách...
 K tomu se nedá nic dodat. Snad, jen to, že školáci to nesou snad ještě hůře než my..

I.P.

Budeme vděčni za všechny příspěvky týkající se RTW,
tyto bezplatně zveřejníme.
Zdarma zveřejníme údaje o Vašem (i nechovném) RTW.


Dotazy,  náměty a připomínky zasílejte prosím na adresu  Ivo Přikryl  prikryl(zavinac)eurosat(tecka)cz nebo Klementová Hana
datlik@rtw.cz

Rottiet Ring Home Page Tuto stranu vlastní:
Ivo Přikryl
Jamborova 25
615 00 BRNO
Czech Republic

[ Další strana | Náhodně | Dalších 5 | Seznam stránek]
Chceš se přidat do kroužku? Přečti si info.
Next Site