Nakryté feny RTW v ČR

 

Osobní stránky psů

English pages 

 
Get Acrobat

 
Video Archiv

 
RTW on-line


Vyhledávání


Aktualizace: 28.05.2002 09:42


Dagmar Macků s Valmontem Bohemia Ortles zvítězila v 3 vylučovacím závodě na MMSKS s počtem bodů 283!

Připomínky zasílejte na adresu:
prikryl(zavinac)eurosat(tecka)cz , datlik@rtw.cz
Co jsme měnili, přidali či upravili.

-(30.04.02,HK) Gratulujeme Bessi z Koláčkova dvora a jejímu psovodovi k úspěšnému složení zkoušky SchH1.

-(30.04.02,HK) Dnešek je ve znamení pálení čarodejnic. Bohužel ani přes veškeré vypětí sil se mi nepodařilo zjistit kořeny tohoto zvyku, ale i tak přeji všem čarodejnicím jak ženského, tak mužského rodu příjemné prožití dnešní noci a držte se dál od ohně :-))

-(30.04.02,HK) Paní L. Boháčková zaslala předsednictvu děkovný dopis. V jakém znění? To už se dočtete to kliknutí na tento link.

-(29.04.02,IP) Pro pobavení přináším další perličku k již diskutovaným výkonům rozhodčího KV Kolín - dr.Stanka. Neposuzoval tam  pouze RTW, ale také dobrmany. A těch se věc právě týká.
Možná to víte, dobrman může být buď hnědý nebo černý. Každá tato varianta se na výstavě údajně posuzuje a oceňuje  zvlášť. Tedy zřejmě až na výstavy, kde je delegován  dr.Stanko. Ten se jal posuzovat oba typy dohromady, jako by se jednalo třeba o plemeno Anglický Setter.
Jedna z divaček se osmělila  a rozhodčího oslovila: "Pane rozhodčí, přece nebudete černé a hnědé posuzovat dohromady ? Vždyť to přece nejde!"

"Budu! To čumíš, co ? ", odvětil dr.Stanko divačce a skutečně tak učinil. 

Ještě-že se rozhodčí musí chovat na výstavě vždy slušně a kultivovaně. Jímá mě hrůza při představě, co by asi divačce řekl, kdyby tomu tak nebylo..

-(29.04.02,HK) Přináším slíbené fotografie z MVP České Budějovice ze dne 28.4. 2002 společně s mým zamyšlením nad delegacemi rozhodčích a opětovné komedie kolem posudků.

-(29.04.02,IP) Další video z dubnové Bonitace v Praze. Tentokrát je to Hakus Higins z Mesta Velvar. Formát DivX 5.0.1 a velikost přibližně 1.3MB. (Pokud budete přehrávat přímo WMedia playerem, tak nezapomeňte, že musíte počkat, až je cele video stažené na disk. A nebo dejte pravé tlačítko myši "Uložit jako" a potom stačí už jen kliknout.

-(28.04.02,HK) Je něco kolem osmé hodiny večerní a já mám pro Vás výsledky dnešní MVP České Budějovice včetně posudků.
Asi největším dnešním překvapením pro většinu vystavovatelů byl rozhodčí, kterým se ukázal být MVDr. Sedlář, neboť v kuloárech se šuškalo zcela jiné jméno. Menším překvapením pro nás pak byly již obvyklé dohady o posudky, které pan doktor, jak už to bývá zvykem opět bránil vlastním tělem a připomínal tak známé rčení o kvočně a vejcích. O tom Vám ale popovídám až zítra a přidám samozřejmě fotografie, které jsem dnes pořídila.

-(26.04.02,HK) Na výsledky tolik diskutované krajské výstavy Kolín, včetně posudků se můžete podívat zde.
Tuto neděli proběhne také MVP České Budějovice, kterou samozřejmě nemůžeme opomenout a s výsledky se přihlásíme v pondělí.

-(26.04.02,HK) U výstav ještě chvíli zůstaneme, neboť Vás pozvu na oblastní výstavu v Benátkách nad Jizerou, která se koná v sobotu 22. června 2002 a zde jsou propozice: strana1, strana2, strana3 a samozřejmě nechybí ani přihláška.

-(26.04.02,HK) Dnes mám pro Vás další dva nově přeregistrované psy, které lze využít v chovu :
1) Marco Mivanga - ZM, ZVV1, IPO1, IPO2, SchH1, SchH2, výborný, r. CAC (maj.: Luboš Špindler, Česká Lípa)
2) Med Mivanga - IPO1, ZPS1, výborný, r. CAC. (maj.: Ivan Sejkanič, Lhota p. Libčany).

-(26.04.02,HK) Situace "českých ocasů - neocasů" se dotýká i zahraničních vystavovatelů a proto Vám teď přinášíme dopis ze Slovenska od p. Mravíka, který je určen všem, kteří se o problematiku zajímají.

-(25.04.02,HK) V náhradním termínu tj. 14. 4. 2002 na pražské bonitaci byl předen pes Filip Holubí dům a Fred Mivanga, kteří tímto splnili podmínku pro působení v chovu a Vy se můžete podívat i na jejich fotografie.
Nově přeregistrovanými jsou i Basto Anaco (maj. Jana Kovaříková, Lovosice) a Kubo Jailbirds Mra-zus (maj. Ilona Mudrová, Praha). Více informací naleznete v
on-line databázi.

-(25.04.02,HK) Na webu ZBK UK přibyly výsledky třetího výběrového závodu na MS IRO 2002 Bohemia Cup stopařů (RH-FB) z Ostravy.

-(25.04.02,HK) Včera jste mohli zhlédnout první video z bonitace a dnes u tématu ještě chvíli zůstaneme, neboť pro Vás mám hned 3 reakce na její průběh.
První reakci
zaslanou p. Josefem Horkým z Brna nebudu komentovat - nechť si čtenář příspěvku utvoří na tohoto pisatele názor vlastní.
Druhou a třetí reakci zaměřenou na průběh a především chování některých účastníků bonitace jsem spojila do jednoho celku a
přečíst si ji můžete zde.

-(24.04.02,IP) A je to tady. První videozáznam ze bonitace pořádané dne 14.4.2002, v Praze-Libni.

Max v.Faust Shlössel - přepad, hladké zadržení a  protiútok. Formát DivX 5.0.1 - velikost cca.1MB. 

-(22.04.02,IP) Byl zpracován videozáznam z letošního RTW CUPu 2002, pořádaného dne 30.března v Ostravě-Šenově. Zájemci si mohou objednat 2h 45minut záznamu buď jako VHS kazetu nebo VideoCD  formátu DivX 5.0.1 . Objednávejte na mojí adrese, za podmínek zveřejněných ve Zpravodaji 1/02. 

-(22.04.02,IP) Dnešním dnem definitivně přecházíme na nový kodek použitý pro kódování vdiea. Videosekvence z poslední bonitace a všechna videoCD budou kódovány pomocí DivX 5.0.1. Doporučujeme všem, aby neprodleně instalovali tento software. DivX 5.0.1 je plně kompatibilní a může přehrávat i starší verze videa, jako byly 3.22 a 4.01. 

Zda máte správně instalovanou verzi DivX 5.0.1 si můžete vyzkoušet napřiklad na tomto krátkém videoklipu (890K - 49s).

POZOR! pokud soubor necháte přehrát přímo v  Widnows Media Playeru (tj. kliknete na obrázek), tento se pokouší soubor napřed stáhnout CELÝ na Váš HD a teprve pak ho začne přehrávat! Vypadá to, že se jako by nic neděje, ale musíte mít trpělivost.   Lepší je použít pravé tlačítko myši, soubor si pomocí "Uložit cíl jako" napřed stáhnout na disk a teprve pak ho kliknutím přehrát..

-(22.04.02,HK) Pan Libor Novák nám poskytl stanovisko výkonného ředitele FCI Y.De Clercqa na soukromý dotaz ohledně posuzování kupírovaných psů na výstavách. Děkujeme.

-(22.04.02,HK) Belgický Diest opět místem pro všechny milovníky RTW. Více informací o akci se dozvíte na stránkách serveru aniwa.

-(22.04.02,HK) Nevím, jestli se v dopisech, reakcích a reakcích na reakce na téma NVP Ostrava a ocasy ještě orientujete, ale mám pro Vás dnes reakci p. Procházkové na reakci p. Nováka, kterou Vám tímto předkládám. 
Zároveň musím říct, že bych byla velice vděčná, kdyby si oba účastníci tohoto sporu o pravdu nadále vyměňovali své názory na věc na jiných kanálech či v konferenci, která je za tímto účelem zřízena a nečinili tak na webu, jehož prostor není rozhodně k soukromým přestřelkám ten nejvhodnější. Děkuji.

-(18.04.02,HK) Zítra mám dovolenou, tudíž dnes ještě malý příplatek v podobě reakce p. Nováka na dopis manželů Maturových a p. Procházkové. 
(pozn.: k účelům diskuze je vytvořena rtw konference, do které se můžete přihlásit zde)

-(18.04,02,HK) Nestává se nám každý den, abychom měli možnost prezentovat zde výsledky našich RTW v zahraničí a tak Vám dnes s radostí nabízím pohled na úspěch, na nějž by byl pyšný každý český chovatel.

-(18.04.02,HK) O událostech, které se odehrály na KV v Kolíně jsme Vás nedávno informovali a slíbili bližší informace. Předkládám Vám tedy k nahlédnutí obsah mé dnešní pošty, ve které se objevil dopis p. Gabriše adresovaný ÚPCH Lucii Zavoralové společně s oficiální stížností na neetické chování rozhodčího exteriéru MVDr. Stanka podané 3 účastníky výstavy.

-(18.04.02,HK) Pořádná ostuda? - Máme co jsme chtěli? aneb jak si ušít z ostudy pořádný kabát! je další příspěvek p. Sejkaniče, tentokrát na téma spolupráce mezi českým a slovenským klubem.

-(17.04.02,IP) Po delší odmlce jsem našel trošku času a  zpracoval pro vás další z historických zpravodajů RKČR. Tentokrát je to číslo 40, z roku 1975.  Dokument je opět ve formátu .pdf a je přibližně 130 KB velký. Seznam všech doposud zpracovaných zpravodajů najdete zde..

-(17.04.02,HK) Na stránku výsledků bonitace jsem nahrála pár fotek, ale opravdu jen pár, protože jsem zároveň seděla za kamerou a počasí taky nebylo dvakrát pěkné.

-(17.04.02,HK) Pokud Vás zajímají výsledky výběrových závodů na MS IRO 2002, které proběhly 13. 4. v kategorii plošné vyhledávání a sutiny, najdete je na webu Záchranné brigády kynologů Ústeckého kraje.
Stopovat se bude tuto sobotu 20. 4. 2002.

-(16.04.02,HK) Konečně se mi zlepšil chod bezdrátového připojení a bylo už celkem na čase, neboť v poště se mi hromadí materiály určené ke zveřejnění už neúnosně a tak začnu hezky popořadě aktuálními tématy a budu doufat, že toho na Vás nebude moc.

-(16.04.02,HK) Nejdříve tedy svod dorostu: Mám pro Vás slibovaných více než 140 obrázků mladých zvířat a určitě to není ještě konečné číslo, protože fotila samozřejmě i Lucka Kopcová (ta ovšem jako tradičně na "papír", takže na její fotky si budeme muset počkat o chvíli déle).
K tématu pražského svodu jsem v ranní poště našla i
příspěvek p. Sejkaniče se zhodnocením akce (děkuji), takže ať to máme všechno hezky pohromadě.

-(16.04.02,HK) Dále bych se chtěla ještě jednou vrátit k NVP Ostrava, neboť dohady kolem postupu rozhodčího MVDr. Schánilce ještě stále neutichly a dotazů i vysvětlování je více než dost.

Začneme tedy příspěvkem resp. stížností p. Sejkaniče směřované ke KRK RKČR  a pokračujeme v pořadí 3. stížností (pokud dobře počítám) podanou p. Liborem Novákem z Rychnova nad Kněžnou v tomto znění (komu byla směřována mi bohužel uniklo).
 

Zároveň tu mám odpověď MVDr. Schánilce na dopis p. Koláře, který doporučuji velmi pečlivě přečíst a trochu se nad danou situací, do které se rozhodčí díky liknavosti vyšších orgánů dostávají, zapřemýšlet. 

-(14.04.02,IP) KV Kolín, p.Stanko - rozhodčí:
 
"Zkur**** jste plemeno!". Kdosi z diváků nesměle namítá: "Jde přece o schválení nového standardu na popud Německa", p.Stanko: "Na to já se**! Slováci kupírují, maďaři kupírují a my musíme někomu furt lézt do prd***!" Užaslí diváci nad těmito vulgarismy mlčí. 

Při hodnocení psa, opět  "rozhodčí" p.Stanko: ":...by byl o třídu lepší, kdyby měl useklý ocas..." a následuje vysvětlení k obecenstvu, že lze psa ranami do ocasu za současného povelu "OCAS!" naučit, aby jej nosil dole. Ocas nad hřbetní linií je přece hrubá vada.....

Další podrobnosti týkající se "zajímavého" chování tohoto rozhodčího ČMKU přineseme zítra.

-(14.04.02,HK) Pro ty z Vás, kteří už nedočkavě čekají na výsledky dnešní bonitace mám dobrou zprávu: jsou tu !
Počasí moc nepřálo - celý den pršelo a pršelo a člověk by snad ani psa nevyhnal, takže obrázku není moc, ale i tak se na těch pár budete moct podívat zítra. Povahovou část tzn. přepady, hladká zadržení i protiútoky máme natočenu celou. Obrany dopadly oproti bonitaci minulé o hodně lépe. Zatím se můžete přesvědčit pohledem na bonitační kódy a v průběhu týdne přineseme i videozáznam.
Bohužel ani tato akce se díky dvěma majitelům bonitovaných zvířat neobešla jako už tradičně bez problémů, osočování, protestů a křiku, ale o to Vám popovídám zítra v podrobnější zprávě ....

-(14.04.02,IP) Daissy z Metylovic splnila zkoušku SChHA  (73,88/161). Gratulujeme !

-(14.04.02,IP) Dnes skončil další vylučovací závod na MR všech plemen ČKS dle IPO3. Konal se, jako již tradičně, v České Lípě a účastnili se ho také tři RTW. Vezmu to podle pořadí: A.Kršková / Vandal Bohemia Ortles  - 13 místo (89,84,89), V.Růženec /Alf Horky dech - 14 místo (85,85,91), D.Macků/Valmont Bohemia Ortles (59,89,98) - 21 místo/nejlepší obrana. 

Doufám, že jsem to moc nepopletl. 

-(13. 04. 02,HK) Cca 5 hodin po ukončení svodu dorostu Vám aktuálně přinášíme výsledky. Máme i něco kolem 150 fotek, takže jakmile je zpracuji, budete mít možnost zhlédnout dnes předvedená zvířata.

-(12.04.02,IP) Členská schůze RKČR dne 16.2.2002 rozhodla, že od 1.6 všechna zvířata, která mají být zařazena do chovu musí mít vyhodnocen RTG DLK. Výsledek posouzení však nemá vliv na zařazení jedince do chovu, má pouze evidenční význam.

Není zcela jasné, kdo začal jako první šířit "zaručenou" teorii o tom, že veterináři vůbec nevědí, jaké snímky mají pro vyhodnocení DLK dělat. Všemu na vině je prý současné předsednictvo RKČR (kdo taky jiný), které  "neúplně" informovalo členskou základnu... Toto třeba píše ve svém dopise, adresovaném ÚPCH, sl. L.Fialová a hrozí "nerespektováním" usnesení členské schůze...

Bohužel pravda bude asi někde trošku jinde. Stejně tak jako platí vnitřní předpis KVL pro posuzování DKK, byl  KVL vydán i vnitřní předpis pro posuzování DLK, ve kterém jsou veterinární lékaři komorou informování, jak se dělá a jaké náležitosti musí splňovat snímek DLK . 

Jestliže tedy Váš veterinární lékař neví, jak DLK snímkovat, doporučte mu k přečtení výše uvedený materiál KVL, případně ať se telefonicky spojí s posuzovatelem DKK, DLK - MVDr. Petrášem. 

A nebo si prostě najděte veterináře jiného, nejlépe člena Klubu posuzovatelů ortopedických vad  při KVL, tedy takového, který asi ví, co a jak.. Seznam posuzovatelů DKK a DLK naleznete na internetových stránkách KVL

Alespoň třeba budete ušetřeni "zaručených předvýsledků"..

-(12.04.02,IP) "OcasGate" - další "ocasatý" příspěvek, vlastně spíše zamyšlení, tentokrát od p.Františka Šmída.

-(12.04.02,IP) www.rottweiler.cz zveřejnil další vyjádření k událostem NVP Ostrava 7.4.2002. Tentokrát se jedná o příspěvek manželů Maturových, kteří mají na věc úplně jiný názor ....

-(10.04.02,HK) 13. 4. 2002 se v Praze - Libni uskuteční svod dorostu, na který je přihlášeno 46 zvířat. Na jejich jména se můžete podívat už teď v připraveném katalogu. Posuzuje A. Buriánková.
Na nedělní bonitaci je přihlášeno 17 RTW.
Více informací včetně složení bonitační komise a jmen figurantů najdete zde.
Začátek obou akcí je naplánován na 9.00 hod. (přejímka 8 - 9:00) v ZKO Praha 8 Libeň, Prosecká ulice.

-(10.04.02,HK) Dnes se budeme zabývat chvíli klubovými záležitostmi. 
Tou první je
podnět  p. Janouška směřovaný KRK RKČR týkající se tématu RTG DKL. Zveřejňujeme celou žádost o prošetření včetně vyjádření ÚPCH Mgr. Lucie Zavoralové.

-(10.04.02,HK) Druhým podnětem je stížnost p. Sejkaniče na výsledek šetření KRK RKČR a žádost o přehodnocení stanoviska předsednictvem RKČR ve věci vyhodnocení výsledků soutěže o nejúspěšnějšího výstavního psa sezóny r.2001.

-(09.04.02,HK) Kocourkov aneb co můj selský rozum nechápe, či každý má své dny ??? je reakce vystavovatele p. Koláře na vylučování okupírovaných RTW na národní výstavě v Ostravě, která proběhla tuto neděli 7. 4. 2002.
Co si o tom myslíte Vy?

-(09.04.02,HK) Další přednáška pořádaná klinikou Jaggy se tentokrát uskuteční 19. 5. 2002 v Brně a 1. 12. 2002 v Praze. Téma semináře vzdělávacího programu pro chovatele je tentokrát "Krycí pes". Přihlášku si můžete stáhnout zde.

-(08.04.02,IP) Včera jsem Vás informoval o povedeném dělení plemeníků bývalou OPCH MVDr.Hanušovou. Byli děleni na ty "co se po nich dobře prodává" a na ty "co se po nich prodává špatně". Dnes jsem k tomuto tématu dostal emailem faktickou poznámečku:
"Doporučovaný Selavie Al Simon je bratr nedoporučovaného Selavie Solo Player... Tak obrovský rozdíl v genetické výbavě, že vedl ke zveřejněnému stanovisku MVDr. Hanušové?"

-(08.04.02,IP) Oskenoval jsem posudky NVP Ostrava ze 7.4.2002 a už se na ně můžete podávat i Vy. Jelikož jsme přijeli na výstavu až ke konci, stihnul jsem udělat pouze obrázky z pracovní třídy fen a soutěže o BOB. 

-(08.04.02,HK) Pro zájemce přinášíme díky p. Kováčovi propozice a přihlášku na Klubovou výstavu Slovenského rottweiler klubu, která proběhne 25. května 2002.

-(08.04.02,HK) Dnes Vám představujeme CHS "vom Haus Neubrand" a její čerstvě aktualizované stránky.

-(08.04.02,HK) Speciální výstava RTW 2002 - Šenov očima vystavovatele aneb jak akci hodnotí p. Sejkanič. Pozn. IP: Jak jsem si tak pročítám tento příspěvek, vidím, že nejen sobotní RTW CUP byl "zvláštní" svým průběhem, stejně tak i nedělní výstava měla zřejmě své neodolatelné "kouzlo". 

-(07.04.02,IP) Přinášíme výsledky dnešní národní výstavy psů Ostrava. Zpracoval jsem katalog a výsledky. Posudky skenuji a předpokládám zveřejnění během zítřka. 

Zatímco na Speciální výstavě RTW v Šenově rozhodčí MVDr. Stanko pronesl k publiku "Co jste to dopustili" a ocenění nezadal žádnému ze zvířat s neokupírovaným ocasem, na dnešní výstavě v Ostravě byla zase všechna zvířata okupírovaná po datu platnosti standardu z posuzování vyloučena... 

Není se tedy čemu divit, že kolem výstavního kruhu bylo možno pozorovat značné vášně..

-(07.04.02,IP) "Klidně znovu nakryjte Simbou, nebo Simonem. Solo Player nedoporučuji, neprodává se po něm dobře."

Ano, podle těchto kritérií vybírala, doporučovala (a vlastní rukou napsala) MVDr. Lenka Hanušová - bývala PCH a předsedkyně KRK chovatelům vhodné plemeníky k jejich fenám. 

Kdo si tehdy bláhově myslel, že tito "poradci chovu" se snažili v prvé řadě o co nejčistší a nejkvalitnější genetický fond českých RTW, nebo třeba o produkci kvalitních jedinců, zřejmě se plete. 

Jenom by mě zajímalo, podle jakých kriterií a kdo stanovoval, zda se po plemeníkovi prodávalo "dobře" nebo "špatně".... To zřejmě asi také záleželo na libovůli poradců chovu..

-(04.04.02,HK) 13. 4. 2002 se v Bratislavě koná seminář na téma "Výživa psů" pořádaný klinikou Jaggy. Pro zájemce přinášíme více informací a program přednášky.

-(04.04.02,HK) Na www.chovpsu.cz se dozvíte něco o černém trhu s českými psy.

-(04.04.02,HK) 23. - 24. 3. 2002 proběhl závod dle RH-TA, mezinárodního zkušebního řádu - GRAND PRIX plemen - Spáleniště 2002. Výsledky závodu, kterého se zúčastnili i dva RTW přináší Marcela Brotánková na serveru Záchranné brigády kynologů Ústeckého kraje. 

-(03.04.02,HK) Právě jsem nahrála více než 100 obrázků ze Speciální výstavy RTW 2002 v Šenově, takže stačí jen prohlížet.

-(03.04.02,HK) Gratulujeme paní Ivě Janulcové a její Daissy z Metylovic ke složené zkoušce IPO1 s bodovým hodnocením S-83, P-84, O-93.

-(03.04.02,HK) S platností od 10. 4. 2002 byla po rezignaci p. Jurášové jmenována do funkce OPCH pro Olomoucký kraj paní Magda Moravcová.

-(01.4.02,IP) Máme problémy s hlavním serverem databáze, proto jsme museli RTW on-line dočasně odstavit. Doufám, že se nám službu podaří do zítřka zprovoznit. Omlouvám se... Ne, opravdu, toto není apríl, to je pravda...  

Sháníte štěně RTW ? 
Vyzkoušejte novou  aplikaci generující seznam nakrytých fen! (Stále na ní pracujeme ale doufáme, že i tak už se Vám bude líbit.) 


Zajímá Vás, který RTW má složenu kterou zkoušku a s jakým výsledkem?

 Máme pro Vás jedinečný seznam úspěšně i neúspěšně složených zkoušek z výkonu za rok 2001. Přeji příjemnou zábavu. 




Stáhněte si DivX 5.0.1!


Jdete na RTG DKK a DKL?

Rentgen samotný Vám provede po objednání většina veterinárních lékařů, kteří mají na svém pracovišti rentgen. Psa v narkóze zrentgenují v předepsaných polohách nutných pro vyhodnocení snímku. Dále je snímek odesílán k vyhodnocení posuzujícímu veterinárnímu lékaři (u plemene RTW je jím MVDr. Petr Petráš, Husova 5, Lovosice, 410 02), který Vám na dobírku zašle vyhodnocený výsledek DKK či DKL a na Plemenné knize Vám výsledek zapíší do průkazu původu. Potud oficiální postup při vyhodnocení výše uvedených snímků. Bohužel, stále se setkáváme s případy, kdy rentgenující veterinární lékař sám "neoficielně" vyhodnotí snímek a nezřídka majitele psa přesvědčí, že : "...to nemá ani cenu někam posílat...!" Smutný majitel pak často na jeho slova dá a snímek se k oficiálnímu posuzovateli nikdy nedostane. Pokud pomineme ztrátu pro chov plemene v ČR, kde je každý údaj cenný, nelze pominout neodborné posouzení veterinárního lékaře, který k vyhodnocení RTG DKK a DKL nemá oprávnění a s tím související odbornost. Nezřídka se stane, že i po takovémto negativním "předvýsledku" přijde po oficiálním vyhodnocení DKK 0/0, či stupeň velmi nízký. Chtěla bych tak apelovat na všechny majitele RTW, kteří se na DKK, DKL chystají, aby trvali vždy na zaslání snímku oficiálnímu posuzovateli.
ÚPCH, L. Zavoralová


 

Zpravodaj 40/1975
II. národní výstava psů a II.speciální výstava rottweilerů,

Váha štěňat při narození,III. kongres IFR Revír trochu jinak,

Výsledky výstav,

Výcvikové soustředění RTW v Šumperku,

Vrhy RTW v roce 1975  

(pdf, cca 130K)


Český Rhodesian Ridgeback Klub a Rottweiler klub České republiky pořádají dne 13. dubna 2002 v 10 hod, v Národním domě na Vinohradech (bývalé ÚKDŽ), nám. Míru 9, Praha 2- Vinohrady, salónek č.15 přednášku na téma "Dysplazie kyčelního kloubu - ranná diagnostika metodou PennHip".
 Program: 10 -11 hod. přednáška , 11 -12 hod. diskuse. Přednášející: Doc. MVDr. Alois Nečas PhD., prezident klubu posuzovatelů DKK a DKL ČR.
Zájemci o seminář se mohou do 10. 4. 2002 hlásit na adrese Mgr. Zavoralová Lucie, 378 61 Člunek, tel.: 0331/397079, mobil: 0776/736570 nebo e-mail: lucie.vombat@worldonline.cz.



Zpravodaj 01/2002


 

Zpravodaj 36/1975
Slovo předsedy klubu - MVDr.Libora Chabra. Propagace ČSL RTW, Praktické provádění bonitace RTW v NSR, Hodnocení povahy RTW ve Finsku, Zápis ze schůze výboru  ZSKOCH RTW 14.12.1974 v Praze, Jistota a síla uchopení (zákusu)
(formát pdf, cca 89K)


 

Zpravodaj 35/1974
Pud zachování druhu a z něj vyplývající pudy. Zkoušky RTW v roce 1974. Chcete mít štěňata s průkazem původu ? Zápis ze schůze výboru ZCHKO RTW z 8.11.1974. O nevyhnutelnosti výcviku RTW
(pdf, cca 128K)


Obsahy úvodní stránky za měsíc 
Únor 2002

Obsahy úvodní stránky za měsíc 
Leden 2002

Obsahy úvodní stránky za měsíc 
Prosinec 2001

Obsahy úvodní stránky za měsíc 
Listopad 2001

Obsahy úvodní stránky za měsíc 
ŘÍJEN  2001

Celkový přehled obsahů úvodních stran za různé měsíce..


 
Ke čtení formátů .pdf je třeba mít instalován Adoby Acrobat. Program je samozrějmě zdarma a najdete ho zde!

 

doporučený: IE4 a vyšší

 

Sloupek na závěr: 

Budeme vděčni za všechny příspěvky týkající se RTW,
tyto bezplatně zveřejníme.
Zdarma zveřejníme údaje o Vašem (i nechovném) RTW.


Dotazy,  náměty a připomínky zasílejte prosím na adresu  Ivo Přikryl  prikryl(zavinac)eurosat(tecka)cz nebo Klementová Hana
datlik@rtw.cz

více informací o správcích serveru www.rtw.cz

Rottiet Ring Home Page Tuto stranu vlastní:
Ivo Přikryl
Jamborova 25
615 00 BRNO
Czech Republic

[ Další strana | Náhodně | Dalších 5 | Seznam stránek]
Chceš se přidat do kroužku? Přečti si info.
Next Site