Osobní stránky psů

 
English pages 

 
Get Acrobat

 
Video Archiv

 
RTW on-line


Vyhledávání


Aktualizace: 17.04.2002 21:42


 Změna rozhodčích mezinárodních výstav:

MVP Praha: Dieter Hoffmann (D) 
MVP Intercanis Brno: A. Tománek

Připomínky zasílejte na adresu:
prikryl(zavinac)eurosat(tecka)cz , datlik@rtw.cz
Co jsme měnili, přidali či upravili.

-(28.02.02,HK) Zajímá Vás, jak vypadalo např. MS RTW v roce 1989 v Německu, v roce 1992 ve Švýcarsku či informace o MS RTW 2002 ve Francii a MS RTW 2003 v Portugalsku a další a další? Potom určitě zapátrejte po této stránce.

-(26.02.02,HK) Od 7. ledna, kdy jsme dělali poslední aktualizaci katalogu RTG DKK nám ke včerejšímu dni přibylo pár čerstvých výsledků, na které se teď můžete podívat. 

-(25.02.02,HK) Tento víkend proběhlo na Čeřínku u Jihlavy výcvikové soustředění záchranné brigády Vysočina a protože rotvíků tam bylo víc než dost, přineseme Vám v průběhu týdne reportáž včetně fotek. Vedoucí akce byla Lucka Zavoralová, která nám všem dávala od pátku pěkně zabrat :-)) Hned po příjezdu jsme kolem sedmé hodiny nastupovali na noční speciály a zastavit jsme se stihli až v neděli odpoledne. Více už ale ve slíbené reportáži...

-(25.02.02,HK) Děkuji tímto všem, kteří se přihlásili a pomohli nám v identifikaci fotek z MVP Brno.

- (25.02.02,HK) Co je to OFA, jaké má cíle a jak se posuzuje a definuje DKK v Americe. O tom si popovídáme s Doc. MVDr. Aloisem Nečasem, PhD. v článku dysplazie kyčelního kloubu u psů, který nám včera ochotně poskytl.

-(24.02.02,IP) Děkuji tímto panu Dudovi, který byl tak hodný a poskytl některá doposud chybějící čísla historických klubových zpravodajů. A tak díky němu Vám dnes přinášíme i číslo 35 z roku 1974.

-(22.02.02,HK) Pokud už začínáte plánovat kam v létě se psem, máme pro Vás nabídku KK Zetor Brno, která ve dnech 6. 7. - 13. 7. 2002 pořádá již třetí týdenní intenzivní nácvik obrany. 
Zde najdete více informací, program a přihlášku.

-(22.02.02,HK) Na www.chovpsu.cz se dnes dozvíte, že za mořem se opět otevřela otázka BSL a to na účet dvou pressa canario, kteří v San Francisku v lednu loňského roku napadli a usmrtili člověka. Svůj názor můžete vyjádřit v anketě, kterou společně s více informacemi najdete na této stránce.

-(21.02.02.HK) V úterý zvládnul Ivo nahrát posudky z MVP Brno, na které posuzoval p. Matakovič a na mě zbyly tedy už jen fotky. Je jich opravdu hodně - něco přes 100 kousků.
Přesto, že jsem se snažila jak jsem mohla, některé z Vás nebo Vašich zvířátek jsem bohužel nepoznala. Nezbývá mi nic jiného, než Vás požádat o spolupráci při přiřazení těch několika málo obrázků. Předem děkuji.

-(19.02.02,IP) Pomalu dodělávám resty z minulého týdne a tak jsem dnes zpracoval posudky z MVP Brno, konané dne 10.2.2002. I když posudky jsou pěkně oskenovány a nahrány na server, bohužel jsou psány v němčině, takže kdo německy nezná, ať si připraví slovníček. 

-(19.02.02,IP) Dnes jsem měl rozhovor, o kterém si myslím, že tady stojí za zmínku. 

Volal mi  totiž jeden rozhořčený chovatel s tím, že se dozvěděl, co se odhlasovalo na schůzi, ocasy a tak. Prý se mu to nelíbí a co s tím budeme dělat..

Nevím, jestli se mu moje odpověď líbila nebo ne ale řekl jsem mu totiž, že já rozhodně nebudu dělat nic. 

Ono rozhodnutí členské schůze se nám může nebo nemusí líbit. Můžeme s ním souhlasit nebo nesouhlasit, můžeme o něm klidně i diskutovat, ale vzhledem k tomu, že se jedná o rozhodnutí, které odhlasovala většina přítomných na členské schůzi, tak se jedná o rozhodnutí právoplatné a musíme se jím řídit. 

Pokud někdo  na schůzi nejel, sám se tak zřekl možnosti ovlivnit svým hlasem výsledek. Ale pak se nemůže rozčilovat, stejně tak jako všichni kdo tam nebyli, že věci dopadli jinak, než on chtěl.

-(19.02.02,HK) Pro aktivní vystavovatele máme propozice a přihlášku na 18. klubovou výstavu rakouského rottweiler klubu.

-(18.02.02,IP) Už dříve  jsem od předsedy RKČR dostal úkolem zjistit, kolik zaplatili v minulém roce členové klubu za tisk zpravodaje. A to se vším všudy, včetně cestovného vyplaceného členkám redakce, aby mohli být přítomny na každé schůzi předsednictva. 

Na členské schůzi jsem se dozvěděl, že na mě byla podána stížnost, neboť prý zveřejňuji "interní" údaje a informace z šetření KRK na internetu.

Velmi podrobně jsem pročetl normativy klubu, konzultoval s členy předsednictva a nikdo proti tomu nic nemá. Takže vše zveřejním i dnes.  

V naší anketě jsem se Vás ptali, kolik si myslíte, že stál zpravodaj 3/01. Výsledky jsou zajímavé. I když na papíře bylo  slíbeno tisknout zpravodaje za cca. 27 Kč, ve skutečnosti vytiskl p.Juřica č.3/01 za 47 Kč. A klub vše ochotně platil, aniž by se nad tím někdo pozastavil.

Pokračování, pokud Vás zajímá,  najdete zde..

-(18.02.02,HK,IP) To, že se v sobotu konala mimořádná členská schůze již všichni určitě víte. Nepřítomní členové se po přečtení zápisu ze schůze, který bude k dispozici co nejdříve, dozvědí spoustu zajímavého. 

Projednávalo se velmi důkladně. Členská schůze například navrhovala dokonce hlasovat i o tom, zda  chov RTW v ČR bude v souladu se zákony ČR. Dokonce zamítla návrh prohlášení, že klub řídí a usměrňuje chov RTW v souladu se standardem FCI v plném znění. Ještě že se neodhlasovalo, že se standardem neřídíme vůbec, to by bylo neštěstí úplně hotové..

V první fázi totiž vše skoro  vypadalo až tak, že snad náš klub nebude nadále chovat pod hlavičkou FCI, se všemi důsledky které z tohoto plynou. Nakonec se naštěstí celá záležitost vysvětlila a zjistilo se, že (zaplať pánbůh) chováme podle standardu FCI dál , pouze v bodu který se týká ocasů se prozatímně standardem řídit nebudeme (tak hlasovali členové), věci zůstanou tak jak byly doposud, tj. chovatel může nebo nemusí okupírovat. Případná rizika z kupírace plynoucí si každý nese sám. 

Novinek je samozřejmě daleko víc a my Vás o nich budeme průběžně informovat, ale je toho opravdu hodně, takže mějte prosím strpení. 

Schůze měla asi 10 a půl hodiny a určitě se mi z ní podařilo nahrát nějaké velmi zajímavé věci a perličky. 

-(15.02.02,IP) Reakce ÚPCH RKČR Mgr.Lucie Zavoralové na "výzvu" pana Peterky (CHS From Red Seven)

-(15.02.02,IP) Dokončil jsem dnes první verzi počítačového programu pro tisk katalogu DKK. 

Není tak už třeba plýtvat penězi a nechávat tisknout 200ks katalogů DKK, které jsou již měsíc na to beznadějně zastaralé.

Pokud si někdo teď objedná katalog DKK, program se připojí do on-line databáze RTW a z ní vytvoří aktuální katalog DKK, řazený podle jedinců, otců a matek. Vše pak pěkně vytiskne i s titulní stranou na papír. Výtisk svážeme kroužkovou vazbou a můžeme ho obratem poslat tomu, kdo si katalog objednal. 

Pokud někdy dojde k aktualizaci on-line databáze údaji  z PK, všechny další katalogy automaticky obsahují čerstvé údaje. 

Tedy žádné mrhání penězi, maximální možná úspora..

Připravil jsem zkrácený náhled toho, jak katalog vypadá ve formátu pdf (345 Kb). Všechny připomínky jsou vítány. 

Milka3.jpg (33592 bytes)

-(15.02.02,IP) Věděli jste, že Milka oslavila již 100 narozenin ? 

 

-(15.02.02.HK) Úplně náhodou jsem narazila na zajímavý názor na současné předsednictvo RKČR: staří byli dobří, novým někdo tahá za provázky. Svůj názor si udělejte po přečtení výzvy p. Peterky sami.

-(15.02.02,HK) Nezapomeňte, že už zítra se v Brně koná dokončení členské schůze RKČR. 
Začátek je v 10:00 hod. v hotelu (bývalá Královopolská) na ulici Božetěchova (směr Svitavy). Na programu jsou změny organizačních a chovatelských řádů, různé a diskuse.

-(15.02.02.HK) Blahopřejeme psovi Dak z Hůrek a jeho majitelce Evě Koudelové k výsledku RTG DKK 0/0.

-(14.02.02,HK) Jak to vypadá, když se sejdou rotvík s westíkem???..o tom více na osobních stránkách Wildy a Percyho !

-(14.02.02,HK) Pokud by měl někdo z Vás zájem přijet tuto sobotu na členskou schůzi do Brna a nemá vlastní dopravu, mám tu jednu nabídku na 3 místa v autě z Prahy do Brna a zpět. 
Kontakt: Libor Vašíček, tel.:0603 / 420089.

-(13.02.02,HK) Opět dnes na chvíli skočíme do světa a podíváme se za rotvajlery do Velké Británie.

-(13.02.02,HK) Bekky Manepo Ideál oslavila jako tradičně ve velkém své narozeniny. Tentokrát už ovšem své třetí. Gratulujeme a přejeme ještě spoustu hezký roků.

-(13.02.02,HK) Na www.chovpsu.cz se můžete dočíst, že Zákon o držení psů v SR úspěšně prošel v 1.čtení slovenským parlamentem.

-(11.02.02,HK) Nakladatelství DONA vydává nové knížky s kynologickou tématikou. S tituly se můžete seznámit a objednat si je prostřednictvím internetu na této adrese. Bezesporu jednou z nejzajímavějších bude titul "Řeč psů" jež je studií vývoje sociálního chování psů a "Vývoj sociálního chování psů a dalších šelem psovitých" stejného autora jménem Roger Abrantes.

-(11.02.02,HK) Pro ty, kteří se chtějí dozvědět nejnovější informace ČKS, máme Info 1/2002. Dostupné je v formátu .zip na webu Sportovní kynologie.

-(09.02.02,IP) Dnes začala v Brně MVP psů. Podařilo se mi doběhnout do pavilonu "Z" kde vlastní výstava probíhá a koupit katalog. Je to naprosto šílené. Přihlášeno je skoro 4500 psů a tak se pavilonem nedá skoro projít.  

Abych ale nezdržoval, zde najdete seznam RTW, kteří jsou na zítřejší výstavu přihlášeni.

-(06.02.02,HK) Bekky Manepo Ideál už určitě znáte. Víte ale, že má tahle skoro už tříletá dáma z Chotěboře nový vzhled stránek se spoustou fotek?

-(06.02.02,HK) Do rtw konference nám včera dorazili od Lucky Zavoralové dvě nádherné fotky a byla by škoda, kdybychom o ně připravili ty, kteří nejsou přihlášeni. Nabízíme Vám tedy pohled na setkání dvou generací z CHS Vombat: štěňátka z letošního vrhu "G" Vombat spolu s dorostencem Faarbym Vombat na snímku 1 a snímku 2, kteří sdílejí společnou domácnost.

-(05.02.02,HK) Úplně nové stránky, které ještě 100% nikdo z Vás neviděl, neboť byly nahrány před chvílí, má Andy Houšková a její CHS z Mramoru.

-(05.02.02,HK) Jaro sice ještě není, ale určitě někteří z Vás už díky počasí pokukují, na jaké akce by se mohli začátkem sezóny vydat. Výběr Vám usnadní plán akcí na rok 2002 na webu Sportovní kynologie.

-(05.02.02,HK) První schůze chovatelského kolegia pod vedením ÚPCH Lucky Zavoralové se konala 26. 1. 2002 v Jihlavě. Pokud Vás zajímá jaké otázky se projednávaly, zápis z této schůze naleznete zde.

-(01.02.02,HK) Od Jitky Reizenthalerové z CHS Anaco tu pro Vás pro všechny máme přáníčko k sv. Valentýnu.

-(01.02.02,HK) Dne 31. 1. 2002 odstoupila na vlastní žádost z funkce OPCH pro severní Čechy MVDr. Lenka Hanušová. 
S platností od 1. 2. 2002 byla jmenována OPCH pro severní Čechy pí Alena Buriánková, Heroutova 1737, Česká Lípa, 470 01, tel.: 0425/831 845.

-(01.02.02,HK) Dnes Vám představujeme americkou CHS Von Eden Rottweilers.

-(01.02.02,HK) Změny ve výstavách roku 2002: 1. Evropská výstava v Paříži se díky požáru v halách překládá z dubna na 9.,10. a 11. listopadu 2002. Kdo je již přihlášen, budou mu vráceny platby a zaslána nová přihláška k vyplnění.
2. Mezinárodní výstava v Praze letos nebude na závodišti v Chuchli, ale v Parku kultury (bývalá "Fučíkárna" - tam kde byl před pár lety její první ročník.

 

Zpravodaj 35/1974
Pud zachování druhu a z něj vyplývající pudy. Zkoušky RTW v roce 1974. Chcete mít štěňata s průkazem původu ? Zápis ze schůze výboru ZCHKO RTW z 8.11.1974. O nevyhnutelnosti výcviku RTW
(pdf, cca 128K)


Zpravodaj 39/1975
Smysl výstav, přehled výstav, soustředění RTW v Chomutově,poznatky ze soustředění v Chomutově, zápis ze schůze výboru, typizační tabulka, bonitace a svod v Šumperku, III.Mezinárodní kongres IFR

(pdf, cca 200K)


Dne 16.2.2002, v 10 hodin, se bude v Brně, hotelu Královopolská konat dokončení programu VČS 2001.

Na programu jsou změny normativů, chovatelského řádu a především otázka standardu !


 

Zpravodaj 38/1975
Zápis VČS ze 6.4.1975
Plán práce ZSKOCH RTW na rok 1975
Zápisy ze schůzí výboru 6.4. a 7.3.1975
Práce chov.kolegia ZSKOCH RTW v r.1975,  Liniový chov, Výsledky svodu a bonitací, výsledky výstav
Čtyři základní typ vyšší nervové činnosti


(pdf, cca 100K)


Obsahy úvodní stránky za měsíc 
Leden 2002

Obsahy úvodní stránky za měsíc 
Prosinec 2001

Obsahy úvodní stránky za měsíc 
Listopad 2001

Obsahy úvodní stránky za měsíc 
ŘÍJEN  2001

Obsahy úvodní stránky za měsíc 
ZÁŘÍ 2001

Obsahy úvodní stránky za měsíc SRPEN 2001

Celkový přehled obsahů úvodních stran za různé měsíce..


 Veterinární poradna
Máte-li nějaký dotaz veterinárního charakteru, pošlete ho  MVDr. Aloisu Nečasovi z Vysoké školy veterinární v Brně.Dotaz i odpověď zveřejníme na těchto stránkách v rubrice Vet.poradna.

 


Ke čtení formátů .pdf je třeba mít instalován Adoby Acrobat. Program je samozrějmě zdarma a najdete ho zde!

 

doporučený: IE4 a vyšší

TOPlist

 

Sloupek na závěr: 

Budeme vděčni za všechny příspěvky týkající se RTW,
tyto bezplatně zveřejníme.
Zdarma zveřejníme údaje o Vašem (i nechovném) RTW.


Dotazy,  náměty a připomínky zasílejte prosím na adresu  Ivo Přikryl  prikryl(zavinac)eurosat(tecka)cz nebo Klementová Hana
datlik@rtw.cz

více informací o správcích serveru www.rtw.cz

Rottiet Ring Home Page Tuto stranu vlastní:
Ivo Přikryl
Jamborova 25
615 00 BRNO
Czech Republic

[ Další strana | Náhodně | Dalších 5 | Seznam stránek]
Chceš se přidat do kroužku? Přečti si info.
Next Site