Nakryté feny RTW v ČR

 

Osobní stránky psů

English pages 

 
Get Acrobat

 
Video Archiv

 
RTW on-line


Vyhledávání


Aktualizace: 29.07.2002 13:01


Obsahy úvodních stránek za měsíc Květen 2002

Připomínky zasílejte na adresu:
prikryl(zavinac)eurosat(tecka)cz , datlik@rtw.cz
Co jsme měnili, přidali či upravili.

-(28.05.02,IP) Na schůzi předsednictva RKČR 7.1.2001 bylo rozhodnuto o zřízení klubových internetových stránek, provozovaných pouze pro a pod hlavičkou RKČR. Tímto úkolem byla pověřena dvojice Sedlář - Fialová. 

Jak se však ukázalo až nyní, doména www.rottweiler.cz nikdy RKČR  nepatřila

Sl.Fialová ji totiž od počátku zaregistrovala ne pro RKČR, jak bylo žádáno, ale pro sebe ?! 

To jí ovšem nebránilo, aby si provoz stránek - tedy jejich vlastních -  nechávala  pravidelně proplácet z klubových peněz!

Dnes, zřejmě pro radost všech obyčejných nic netušících členů, kteří si na tyto stránky zvykli chodit pro radu, informaci a pomoc, sl.Fialová - jediný její majitel - nechala doménu přesměrovat na prázdné, bíle stránky někde hluboko v síti....

Naštěstí problém není nijak závažný a bude vyřešen ve velmi krátké době. Svědčí to však o stylu a  přístupu sl.Fialové k věcem týkající se chovu RTW a života klubu. 

Vyjádřil bych ho asi takhle:  Když to nemůžu dělat já - a psát si tam co já chci - tak to prostě nebude dělat nikdo, i kdyby to uměl líp... 

To že by si někdo mohl myslet, že doménu určenou pro  klub vlastně získala podvodem či úmyslným porušením usnesení předsednictva (ukradla ?) , to ji asi netrápí. 

Vždyť ono to ostatně  není poprvé co se rozhodla nerespektovat rozhodnutí předsednictva, a nutno říct, že předtím to bylo pro klub  značně dražší..

-(28.05.02,IP) Dlouho jsem se neozval, neboť mám teď hromadu práce. 

Dnes jsem pro Vás opět aktualizoval oblíbenou on-line databázi RTW. Doplnil jsem údaje o zapsaných zvířatech a zapsaných DKK z plemenné knihy, stav k datu 28.5.2002

-(28.05.02,HK) Nevím do jaké až míry se stíháte starat vedle svého čtyřnohého přítele i o televizi a kolik Vám toho říká soutěž "Nejslabší ! Máte padáka !" 
Příznivci této soutěže teď mají každopádně možnost si ji vyzkoušet s novým moderátorem p. Sejkaničem. 
Já se přiznám dobrovolně, že mě ten čas opravdu chybí a jediné co mi v souvislosti s touto hrou utkvělo v hlavě po zapnutí televize před zprávami je reklamní šot, ve kterém naprosto nesnesitelná moderátorka říká soutěžícím, že jsou úplní blbci, takže zbytek už nechám na Vás .....

-(27.05.02,HK) Výsledky nedělní MVP Litoměřice jsou tu. Obrázky tentokrát žádné nemám, neboť jsem foťák nechala doma a upřímně ani to počasí na to nebylo...ale o posudky bych si Vás připravit nedovolila a všechny už jsou tam kde mají být.

-(27.05.02,HK) Před 10 minutami dorazil e-mail s výsledky Klubové výstavy Slovenského rottweiler klubu za něž děkujeme p. Kováčovi.

-(27.05.02,HK) A ještě jeden příspěvek zo Slovenska. Od Luby Šebestové dorazil do konference úchvatný obrázek Rotti-expressu a byla by opravdu škoda ho neukázat i Vám ostatním.

-(23.05.02,HK) Dnes potěšíme především náruživé vystavovatele a milovníky exteriérových přehlídek, neboť pro Vás máme něco málo propozic. 
První jsou na 1. brněnskou krajskou výstavu pořádanou KK Zetor dne 24. 8. 2002 včetně přihlášky.
Následují propozice na MVP Bratislava, která se koná 24. - 25. 8. 2002 a končit budeme MVP Nitracanis, jež proběhne 2. - 3. 11. 2002.
Vše hezky pohromadě najdete
v seznamu výstav pro tento rok. 

-(23.05.02,HK) Pokud se někdo chystáte na Klubovou výstavu Slovenského rtw klubu, máme pro Vás již dnes díky panu Kováčovi seznam Vašich soupeřů.

-(23.05.02,HK) Našeho stálého dopisovatele p. Sejkaniče jistě představovat nemusím a tak mi zbývá pouze představit jeho dnešní příspěvek s názvem 
"DLK - Víme všichni - KOLIK že nás to bude doopravdy stát?"

-(21.05.02,HK) Na stránkách Sportovní kynologie se objevily výsledky 6. výběrového závodu na MS FCI a Mistrovství IPO Roudnice nad Labem, kterého se jako jediný zástupce RTW zúčastnil Alf Horký dech se svým psovodem Vladimírem Růžencem.

-(21.05.02,HK) Slibovaný článek společně s fotografiemi ze závodu "O putovní pohár viceprezidenta SZBK" jsem právě nahrála na stránky ZBK Vysočina a tak už nic nebrání tomu, aby jste se na vše mohli podívat.

-(20.05.02,HK) V sobotu 18. 5. proběhl v Hradci Králové závod záchranářský psů "O putovní pohár viceprezidenta Svazu záchranných brigád ČR", které se účastnilo 14 družstev z jednotlivých regionálních brigád celé republiky. Jediné "sehrané" družstvo tří psů stejného plemene a zároveň jediní zástupci plemene v zastoupení Záchranné brigády kynologů kraje Vysočina byli naši milovaní RTW a v sestavě Comma Vombat x Petr Pflug, Barry Anaco x Hana Klementová a Frenn Vombat x Lucie Zavoralová jsem vybojovali 3. místo.

Podrobnosti a samozřejmě i fotografie přineseme v nejbližší době.

-(20.05.02,HK) CHS Medvědí tlapa opět slaví úspěch. Blahopřání p. Simoně Navrátilové z Kroměříže a jejímu Califovi Medvědí tlapa ke složení zkoušky IPO3 posílá chovatelka p. Janulcová a nám nezbývá než popřát spoustu dalších takových.

-(20.05.02,HK) Se žádostí o zveřejnění mi dnes přišla od p. Sejkaniče stížnost na MVDr. Schánilce adresovaná k dozorčí radě ČMKU, týkající se posuzování svodu dorostu v Nezamyslicích. 

-(20.05,02,HK) V rubrice "dnes Vám představujeme" přináším osobní webové stránky Grainne Vombat, která se z Čech přestěhovala do slunného Řecka.

-(15.05.02,HK) Nahrála jsem pro Vás na server slíbené fotky nejhezčího RTW nedělního svodu dorostu a samozřejmě také obrázky z bonitace.

-(15.05.02,HK) Clyde Medvědí Tlapa splnil zkoušku IPO1 dle MZŘ. Ke gratulaci chovatelky p. Janulcové se připojujeme i my.

-(15.05.02,HK) Od p. Dubské jsme obdrželi ke zveřejnění tyto nové kontaktní údaje klubu:

RTW klub ČR 

Dubská Božena 
Kachlíkova 10,  635 00 Brno 35 
tel.: 05 / 46221438 
e-mail: dubska@mistral.cz 
IČO: 65994663, DIČ: 291 - 65994663 
Bankovní spojení: Česká spořitelna Brno
č. účtu: 1342318339 / 0800

-(15.05.02,HK) Ke dni 17. 5. 2002 byl z funkce OPCH pro jm kraj odvolán p. Karel Švancara.

-(14.05.02,HK) Dnes pro Vás máme výsledky nedělního svodu dorostu pořádaného KK Nezamyslice společně s několika fotografiemi.
Atmosféra stejně jako počasí byla na Moravě opravdu báječná, za což patří dík nejen účastníkům, ale i pořadateli, který vše zvládl na jedničku. 

Závěr patřil netradičně přehlídce nejhezčích čtyřnohých účastníků svodu. Tím "nej" se stal Kuba Černý panther a jeho majitel obdržel od sponzora velký dárkový koš (fotografie přineseme během zítřka).

-(15.05.02,HK) Paralelně se svodem dorostu se posuzovala v Nezamyslicích i exteriérová část bonitace. Hodnocení povah se s přihlédnutím na mladá zvířata posuzovaná ve vedlejším kruhu konaly až po ukončení svodu, takže žádný z přihlížejících nebyl o to nejzajímavější ochuzen. Na výsledky bonitace se můžete podívat už teď, fotografie přineseme během zítřka.
Zájemci o videonahrávku z průběhu povahové části bonitace se mohou obracet přímo na
Ivo Přikryla.

-(11.5.02,IP) Dagmar Macků dnes na 3.vylučovacím závodě na mistrovství MSKS pořádaném KK Tišnov u Brna opět předvedla co se svým Valmontem Bohemia Ortles dokáže. 

V konkurenci 22 psů všech plemen předstihla s 283 body o 12 bodů dalšího v pořadí a obsadila s přehledem první místo!

Kromě toho zvítězila v soutěži o nejlepší obranu a nejlepší poslušnost a jako první rottweiler v celé historii RKČR získala titul šampióna práce - CACT!

Gratulujeme !!!!

-(09.05.02,HK) Jak si vedli rotvajleři v Dortmundu aneb kompletní výsledky Europasieger Zuchtschau 2002 na serveru aniwa.

-(09.05.02,HK) S předstihem Vám předkládáme kompletní katalog svodu dorostu, bonitace a výběrové třídy chovnosti Körung.
Všechny 3 akce proběhnou tuto neděli, 12. 5. 2002 paralelně od 9:00 hodin v Nezamyslicích u Brna, takže příznivci chovatelských přehlídek se mají rozhodně na co těšit.

-(09.05.02,HK) Nedávno jsme zveřejnili ne příliš slušný dopis jakéhosi pana Horkého z Brna v tomto znění.
Říkáte si teď určitě, proč jsem použila výraz "jakýsi pán". Odpověď je velice jednoduchá. 
Dal by se pochopit první fakt, že tento rádoby brněnský občan není členem RKČR a i přesto ho velice "bravurním" způsobem kritizuje a napadá formou vhodnou do prostředí IV. cenové. Bohužel už se nedá až tak snadno pochopit fakt druhý a to ten, že pan Horký je dle údajů České pošty na uvedené adrese neznámý. 

Že to moc nechápete? Já také ne, ale nic si z toho nedělejte, protože člověk, který se zmůže na podobnou blamáž nemá asi všech pět pohromadě.

-(07.05.02,HK) Víte, jak by asi mohl občas vypadat zápis v deníčku rotvajlera? Jestli ne, zkuste nahlédnout.

-(07.05,02,HK) Gratulujeme Lucii Zavoralové a její Frenn a Faarbymu Vombat k úspěšnému složení zkoušky ZM, které proběhly tuto neděli v Kardašově Řečici.
Připojím i Barryho Anaco, se kterým má maličkost zvládla zkoušku ZVV1.

-(05.05.02,IP) Dnes jsem do naší on-line databáze RTW importoval čerstvá data RTW. Stav je aktuální ke dni 29.4.2002. Od poslední aktualizace PK zapsala 79 nových zvířat a 27 vyhodnocení DKK/DKL. 

-(04.05.02,IP) POZOR - dodělávám katalog svodu dorostu, bonitaci a körung 12.května 2002  Nezamyslice. Pokud si někdo chcete ještě dát inzerát do tohoto katalogu, prosím spojte se se mnou nejpozději do úterka.

-(04.05.02,IP) Neměl jsem teď moc času, a tak jsem si až dnes přečetl na www.rottweiler.cz stížnost  sl. Ludmily Fialové, cílenou proti mojí osobě a informacím přinášeným na těchto stránkách. Vzteká se, že napsala dopis ÚPCH a jeho obsah (včetně úplného řešení problému) byl zveřejněn na internetu...  

Věc nehodlám nijak komentovat (nestojí to totiž za to),  jen bych upozornil na usnesení členské schůze RKČR, ze dne 16.2.2002, které říka: "Předsednictvo zodpovídá za neprodlené zveřejnění veškerých stížností a připomínek členů".  Což se přesně stalo. 

Ale ono je to asi  jedno, neboť kdyby dopis sl.Fialové zveřejněn nebyl, asi by si zase stejně  stěžovala, že předsednictvo neplní usnesení členské schůze.  Jak se to tak říká: "Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde".

-(03.05.02,HK) Spolek Ochrany Zvířat: Odsuzujeme protipsí kampaň.

-(03.05.02,HK) Listy Pelhřimovska: "Zachránci lidských životů" aneb opět jeden z pravidelných tréninků Záchranné brigády kynologů kraje Vysočina, ve které zastoupením plemen převažuje náš milovaný RTW.

 

Zpravodaj 41/1975
Chovatelské základní minimum!
(Moc zajímavé, doporučují přečíst)
Kožní choroby psa
Rottweileři opět v Chomutově
Může být v jednom vrhu štěňata více otců  ?

(pdf, cca 130K)


Dagmar Macků s Valmontem Bohemia Ortles zvítězila v 3 vylučovacím závodě na MMSKS s počtem bodů 283 a dosáhla tak jako první titulu CACT !


Sháníte štěně RTW ? 
Vyzkoušejte novou  aplikaci generující seznam nakrytých fen


Zajímá Vás, který RTW má složenu kterou zkoušku a s jakým výsledkem?

 Máme pro Vás jedinečný seznam úspěšně i neúspěšně složených zkoušek z výkonu za rok 2001. Přeji příjemnou zábavu. 




Stáhněte si DivX 5.0.1!


Jdete na RTG DKK a DKL?

Rentgen samotný Vám provede po objednání většina veterinárních lékařů, kteří mají na svém pracovišti rentgen. Psa v narkóze zrentgenují v předepsaných polohách nutných pro vyhodnocení snímku. Dále je snímek odesílán k vyhodnocení posuzujícímu veterinárnímu lékaři (u plemene RTW je jím MVDr. Petr Petráš, Husova 5, Lovosice, 410 02), který Vám na dobírku zašle vyhodnocený výsledek DKK či DKL a na Plemenné knize Vám výsledek zapíší do průkazu původu. Potud oficiální postup při vyhodnocení výše uvedených snímků. Bohužel, stále se setkáváme s případy, kdy rentgenující veterinární lékař sám "neoficielně" vyhodnotí snímek a nezřídka majitele psa přesvědčí, že : "...to nemá ani cenu někam posílat...!" Smutný majitel pak často na jeho slova dá a snímek se k oficiálnímu posuzovateli nikdy nedostane. Pokud pomineme ztrátu pro chov plemene v ČR, kde je každý údaj cenný, nelze pominout neodborné posouzení veterinárního lékaře, který k vyhodnocení RTG DKK a DKL nemá oprávnění a s tím související odbornost. Nezřídka se stane, že i po takovémto negativním "předvýsledku" přijde po oficiálním vyhodnocení DKK 0/0, či stupeň velmi nízký. Chtěla bych tak apelovat na všechny majitele RTW, kteří se na DKK, DKL chystají, aby trvali vždy na zaslání snímku oficiálnímu posuzovateli.
ÚPCH, L. Zavoralová


 

Zpravodaj 40/1975
II. národní výstava psů a II.speciální výstava rottweilerů,

Váha štěňat při narození,III. kongres IFR Revír trochu jinak,

Výsledky výstav,

Výcvikové soustředění RTW v Šumperku,

Vrhy RTW v roce 1975  

(pdf, cca 130K)


Český Rhodesian Ridgeback Klub a Rottweiler klub České republiky pořádají dne 13. dubna 2002 v 10 hod, v Národním domě na Vinohradech (bývalé ÚKDŽ), nám. Míru 9, Praha 2- Vinohrady, salónek č.15 přednášku na téma "Dysplazie kyčelního kloubu - ranná diagnostika metodou PennHip".
 Program: 10 -11 hod. přednáška , 11 -12 hod. diskuse. Přednášející: Doc. MVDr. Alois Nečas PhD., prezident klubu posuzovatelů DKK a DKL ČR.
Zájemci o seminář se mohou do 10. 4. 2002 hlásit na adrese Mgr. Zavoralová Lucie, 378 61 Člunek, tel.: 0331/397079, mobil: 0776/736570 nebo e-mail: lucie.vombat@worldonline.cz.



Zpravodaj 01/2002


 

Zpravodaj 36/1975
Slovo předsedy klubu - MVDr.Libora Chabra. Propagace ČSL RTW, Praktické provádění bonitace RTW v NSR, Hodnocení povahy RTW ve Finsku, Zápis ze schůze výboru  ZSKOCH RTW 14.12.1974 v Praze, Jistota a síla uchopení (zákusu)
(formát pdf, cca 89K)


 

Zpravodaj 35/1974
Pud zachování druhu a z něj vyplývající pudy. Zkoušky RTW v roce 1974. Chcete mít štěňata s průkazem původu ? Zápis ze schůze výboru ZCHKO RTW z 8.11.1974. O nevyhnutelnosti výcviku RTW
(pdf, cca 128K)


Obsahy úvodní stránky za měsíc 
Duben 2002

Obsahy úvodní stránky za měsíc 
Březen 2002

Obsahy úvodní stránky za měsíc 
Únor 2002

Obsahy úvodní stránky za měsíc 
Leden 2002

Obsahy úvodní stránky za měsíc 
Prosinec 2001

Celkový přehled obsahů úvodních stran za různé měsíce..


 
Ke čtení formátů .pdf je třeba mít instalován Adoby Acrobat. Program je samozrějmě zdarma a najdete ho zde!

 

doporučený: IE4 a vyšší

 

Sloupek na závěr: 

Budeme vděčni za všechny příspěvky týkající se RTW,
tyto bezplatně zveřejníme.
Zdarma zveřejníme údaje o Vašem (i nechovném) RTW.


Dotazy,  náměty a připomínky zasílejte prosím na adresu  Ivo Přikryl  prikryl(zavinac)eurosat(tecka)cz nebo Klementová Hana
datlik@rtw.cz

více informací o správcích serveru www.rtw.cz

Rottiet Ring Home Page Tuto stranu vlastní:
Ivo Přikryl
Jamborova 25
615 00 BRNO
Czech Republic

[ Další strana | Náhodně | Dalších 5 | Seznam stránek]
Chceš se přidat do kroužku? Přečti si info.
Next Site