Vážení přátelé , zasílám Vám svůj příspěvek z národní výstavy a žádám Vás o zveřejnění .

A P R Í L O V Á    O S T R A V A    r. 2001

Přihlásivši se na národní výstavu pořádanou ve dnech 1.4.2001 na výstavišti Černá louka 3 rotvíky , vyhnal nás budík nemilosrdně v 3,30 hod z postele . Po rychlém nakrmení štěňat , holubů , drůbeže a vyvenčení psů jsme se vydali na aprílovou cestu .Po takřka celou cestu nás 2,5 hodiny doprovázela mlha. Nicméně Ostrava nás přivítala dvěma způsoby : velice hlubokým dojmem na nás zapůsobil průjezd městem .Jelikož je to naše první návštěva města , pozorně se díváme , porovnáváme a nestačíme se divit .Vidíme samé staré oprýskané budovy , bez nadsázky polorozbořené zdi , které snad drží pohromadě před spadnutím jen malba sprejerů . Špína , nepořádek a celkově stísněným dojmem na nás působí průjezd středem města . Dovolím si oponovat bývalému režimu – ne tolik a tak často nám proklamované srdce republiky , ale černá díra komunismu ! Na straně druhé nádherné počasí nějak nekorespondovalo s dnešním aprílem . Nicméně to nejlepší nás teprve čekalo a věřte stálo to za to !

Na paní rozhodčí A.Buriánkovou čekalo celkem 50 rotvíků .Po třídě do -rostu, kde byl pouze jeden zástupce, jsme v třídě mladých získali s naším Cyklonem třetí titul C A J C a splnili jsme tak kriteria pro získání titulu Junior champión . Po gratulacích od soupeřů a známých nás ,,potěšil “apríl na oficiální výsledkové tabuli vyvěšené u vchodu do kruhu na které stálo V2 . Po chvilce váhání a řekněme třeba dání času k opravě, jsem se dovolil zeptat pana vedoucího kruhu zda-li výsledek koresponduje s vyhlášením pí. rozhodčí o výsledku tř. mladých v kruhu , provedl tento šokující opravu tím , že k psovi , který měl neoprávněně uvedeno V1 připsal po našem upozornění ještě CAJC ! Mylně jsme se domnívali , že je již vše v pořádku a tak po určitém čase šla manželka opsat další narůstající výsledky a hle apríl pokračuje : na tabuli čteme u čísla . ..V1 , na dalším řádku u čísla . . .V2 – CAC ! PŘÍMO ŠOKUJÍCÍ to novinka ! A tak si dovoluji opět přivolat vedoucího kruhu a pokusit se mu vysvětlit, že bohužel V2 nemůže obdržet při jeho nejlepší vůli titul CAC . Situace neušla pozornosti paní rozhodčí , která k nám přišla se slovy ,, nedělejte tady rozruch !“ Po našem vysvě-tlení situace pravila , že musí pracovat s tím co jí dají a požádala vedle stojícího(býv.muž klubu č.1) shodou okolností taktéž rozhodčího,o zjednání nápravy . Na tabuli se jim podařilo výsledky uvést na pravou míru , ale litovali jsme paní rozhodčí neb ještě notnou dobu po skončení posuzování dávala do pořádku výstavní posudky dokonale zbabrané a nesprávně přidělené jiným vystavovatelům i díky mladé zapisovatelce !

Ještě že venku bylo tak krásně, sluníčko svítilo a o čistotu na zeleném trávníku se starali pečliví pořadatelé uklízející nejen po nepořádných vystavovatelích.

Ostrava příště při neustále stoupajících poplatcích nekorespondujících s odvedenými službami v kruhu č.12 – RTW spíš – ne !

R o z h o d n ě n e    n a     a p r í l a !

Ve Lhotě pod Libčany 9.4.2001
Ivan Sejkanič

Na vědomí : 

zpravodaj RTW klubu
internetové stránky
3 x výstavnímu výboru s laskavým předáním(vedoucímukruhu+zapisovatelce)
časopis pes přítel člověka


Zpracoval: Ivo Přikryl
ReliefSm.jpg (6429 bytes)