Vazeni, vcera vecer odvysilala TV Nova emotivni reportaz , zrejme na
objednavku p. Koristky, jehoz xicht se v ni take objevil. Byl tam
pitbul zabity sekerou (jinak ho pry neslo zastavit), pokousane dite,
bez uvedeni jaky pes a za jakych okolnosti to udelal (pritom to musel
určite udelat maly pes, protoze ranky v obliceji byly velmi male),
v nejakem vybehu pobihajici RTW atd., proste cilena sprostota
prvniho radu, ktera v lidech, kteri o psech nic nevi vyvola hruzu.
Nevim co s tim.
S pozdravem
Ivana Stejskalova


 

-----Původní zpráva-----
Od: Michal Švajda <vycvik.psu@volny.cz>
Komu: webmaster@chovpsu.cz <webmaster@chovpsu.cz>
Datum: 8. ledna 2001 23:06
Předmět: k zákonu o chovu psů

 
Začalo to tím,že jsem podepsal petici proti novému zákonu o chovu psů. Opravdu si myslím,že je vytvořen neodborně,diskriminačně a nefunkčně. Manželé Spiesovi to ve svém komentáři rozebrali bravurně. Doufám,že se ho nepodaří uvést v platnost. Je však možné,že tlaky na vytvoření nového zákona budou velké a nějaký zákon vznikne. Pak by měl být takový,aby jmenovitě určil problém a navrhl praktické a proveditelné řešení. Samozřejmostí by měla být široká diskuze,které se zůčastní jak vrcholné orgány chovatelské,sportovní a praktické kynologie,tak běžní majitelé psů. Týká se to totiž všech.
Chci zde uveřejnit svůj pohled na možné řešení. Nová pravidla by v žádném případě neměla postihnout řádné majitele psů. Problém není plemeno psa,ale nevychovaní nezvládnutí psi. V plné míře je to však vina majitelů,kteří buď z neznalosti,lenosti či arogance nezachází se svým psem správně a porušují zásady slušného chování. Nová pravidla by proto měla odstranit nežádoucí jevy,které škodí všem slušným kynologům a měla by donutit nezodpovědné majitele k zodpovědnosti.
Jak jsem již napsal,plemeno psa není rozhodující. Sebehrozivější pes plně zvládnutý svým pánem,nebude zavdávat příčiny ke konfliktu víc než roztomilý pudlík se správným vychováním. Je zde však jeden aspekt,který hovoří pro přísnější pravidla pro určité psy. Myslím,že důležitá je hmotnost psa. Potencionální nebezpečí a možnost napáchání škod je nesporně větší u 40kg psa než u 6kg psíka.
Proto si myslím,že majitelé plemen psů i kříženců dosahujících v dospělosti 15kg a více,by měli prokázat,že svého psa zvládají a mají pod kontrolou.
Navrhuji možné řešení: Ohlášení vlastnictví takového psa ve věku 6 měs. na obecním úřadě. V jednom roce věku psa absolovovat se psem zkoušku socializace a ovladatelnosti v situacích,které jsou běžné. Totéž opakovat ve 2. a 3.roce života psa a naposledy v 5.roce. Zkoušku vždy provádí se psem majitel.
Jako zkušební test navrhuji upravený test povahy prováděný klubem belgických ovčáků. Test obsahuje: Průchod skupinou osob. Přivolání psa do skupiny osob. Reakce na projíždějícího cyklistu. Reakce na silný hluk. Reakci uvázaného psa na procházející osoby. Simulace veterinární prohlídky na stole. Průchod kolem upoutaného cizího psa. Reakce psa na volně pobíhající psy (pes na volno nebo na vodítku). Zkouška tolerance k přicházející osobě,která se zdraví s psovodem podáním ruky.
A kdo by posuzoval? Máme přece vyškolené rozhodčí,kteří posuzují zkoušky,soutěže ve výkonu,v agility,záchranařině i na výstavách. Je jen otázkou motivace a zadání jasných pravidel,aby tito lidé mohli posuzovat i tento test. Myslím,že naprostá většina těchto odborníků je schopna posoudit,zda je pes majitelem zvládán a zda je či není nebezpečným pro své okolí.
A pokud někdo v testu neprojde? Pak ať pro něj platí omezující pravidla (pes na vodítku,košík,volný pohyb jen na dlouhém vodítku v dostatečné vzdálenosti od lidí i jiných zvířat).Samozřejmě vyšší poplatky a častější kontroly,zda je pes zabezpečen jak má být. Každý má však právo test zopakovat a zbavit se omezení (nejdříve však za dva měsíce). Test by se nemusel týkat strážních psů,kteří prokazatelně neopouští objekt a objekt je řádně zajištěn. Ani složení testu nezbavuje majitele odpovědnosti za svého psa,ale to je dáno i nyní.
Motivací,aby se kolem nás pohybovali vychovaní a ukáznění psi by mohla být úleva na poplatcích za vykonanou zkoušku. Dalo by se začít od té nejprostší - zkoušky ovladatelnosti psa - jak ji praktikoval klub chovatelů spol. plemen.
Těm,kdo mají své psy vychované,jistě nebude dělat problém jednou v roce absolovovat tento test. Ty ostatní to donutí něco proto udělat. A ti,kteří odmítají ctít pravidla,musí počítat s následky.
Realita je taková,že v České republice nežijí jen přátelé a milovníci psů,ale také lidé,kterým jsou psi lhostejní nebo jim vysloveně vadí. Nedávejme těmto lidem záminky k rozvíjení kampaní proti psům a jejich majitelům. Nerad střílím do vlastních řad,ale jsou majitelé psů,kteří se velkou měrou podílí na negativním postoji části veřejnosti ke psům. Myslím,že navrhovaná opatření by mohla přispět k zlepšení situace a vztahů mezi příznivci a odpůrci psů.
                                                             Michal Švajda
                                                             Ubytování a výcvik psů
                                                             Fryšták

Zdravím Vás,
mám obdobné pocity radosti ze všech aktivit,které se v současné době okolo pejsků vyvíjejí.
Snažím se nyní kontaktovat několik známých osobností,kteří by nás podpořili na demo,ale také i později v mediích.
Také jsem se spojila s našimi kolegy chovateli  v sousedních zemích a požádala je o podporu naší petice.
Také mě napadlo,že by se dalo domluvit s organizátory výstav v ČR,aby poskytli prostor pro stánek na výstavách,kde by byly k dispozici info materiály o aktuálním dění a kde by zároveň byla k dispozici i petice k podpisu.
Možná již to někoho napadlo,ale pokud ne,ráda se pokusím s nimi domluvit.Klidně bych ve stánku trávila i svůj čas.Na výstavy chodí davy lidí,kteří mají ke psům nejblíže.
První výstava se konná již záhy a to v Brně 3.,4.2.Určitě by to stálo za pokus.
Čekám na Vaše reakce,jestli se v tomto shodneme.A nebo mi dejte vědět,jestli to už náhodou někdo nedohodl,ať se nepokouším o totéž.
Bajerová Šárka

----- Original Message -----
From: Vladimíra Tichá
To: Ivo Prikryl
Sent: Monday, January 08, 2001 9:28 PM
Subject: psi a lidé

Vážený pane kolego,
jednání na Státní veterinární správě mě docela potěšilo. Možná se naše názory trochu rozcházejí, ale opravdu jen trochu.Nevím co si o tom myslí pánové Straka a Škaloud, ale já mám pocit, že veterináři chtějí přesně to co my a ing. Burda přemýšlí trochu jinak, ale asi také ne v rozporu s námi.Nechce totiž žádné z navrhovaných legislativních opatření, chce normu novou, připravovanou po společné dohodě všech zaangažovaných. Trochu se toho obávám protože mám pocit, že i sebelépe vymyšlený nový zákon po průchodu naším parlamentem dosáhne takových změn, že je lépe se mu vyhnout. Může to ale být jen můj pesimistický pocit.. V příloze posílám adresy pražských veterinárních zařízení. Jsou na něm uvedena pracoviště, s kterými máme běžné a řekla bych že i dobré kontakty.
Zdraví
Tichá


----- Original Message -----
From: Alena Fochrová
Sent: Tuesday, January 09, 2001 12:53 PM
Subject: Fw: téma " BOJOVÍ " PSI

Predem zdravi,
velmi dekuji za informaci. 
posilam Vám dopis, ktery jsem obratem zaslala do poradu cerna - bila .

S pozdravem Fochrova Alena / Argentinske dogy /

----- Original Message -----
From: Alena Fochrová
To: cerna-bila@czech-tv.cz
Sent: Tuesday, January 09, 2001 12:38 PM
Subject: téma " BOJOVÍ " PSI

Vazena televize, moderatori poradu : Cerná - bila,

dozvedela jsem se, ze se ve Vasem poradu má hlasovat pro, ci proti ( NEPRAVEM nazyvanym ) tzv. : BOJOVYM PSUM, kde diváci mohou hlasovat preji-li si : UPLNY ZAKAZ BOJOVYCH PSU. !!!!!! Jak muzete vubec polozit takovou otazku, 1/ vysledek bude podle toho, kolik lidi a jak naklonenych tomuto tematu se na tento porad prave bude divat, pritom Ti, kterych se to nejvice tyka - a to majitle Vami oznacenych (a tim ohrozenych ) psu o tomto hlasovani nebude vubec vedet a nemaji zadnou moznost nijak zmenit vysledek tohoto hlasovani !!!

2/ Vubec mi neni jasné ,co se skrývá za vetou : UPLNY ZAKAZ BOJOVYCH PSU !!!!!!! - To snad chcete vsechny psy takto nepravem oznacene - zabit, zavrazdit ?!?!?, vyhubit ?!?! Copak se mohou vsechny psi oznacené nekym jako bojové posuzovat podle nekolika vyjimecnych pripadu napadeni psem ( ne vzdy byl na vine pes, ktery zautocil) ?!? Vzdycky tomuto napadeni muselo neco predchazet - a co ja vim o nekterych pripadech napadeni, tak v prve rade byl napadan opakovane a tyran pes ( vetsinou detmi, ci spise vyrostky, bez kouska citu a pro svoji potechu ) a pak teprve po opakovanych utrapach pes, ktery uz nechtel nadale tyrani trpet, - zautocil !!! Copak neznate statistiku, pokousani, napadeni psem, kterou meli v soucasne dobe vypracovat veterinari ???? To by se pak muselo zakazat snad kazde plemeno, predevsim ti nejmensi a pak hlavne mali krizenci !!!

3/ Copak nevite, co se nyni prave deje v sousednim Nemecku ?!? Zacalo to prave zmedializovanim nekterych pripadu pokousani cloveka ( presneji - nehlidaneho ditete ) psem /(opet nehlidanym ) a rozpoutala se pak velka kampan proti urcitym plemenum psu. Doslo to bohuzel tak daleko, ze urcity chytrak vymyslel originalni "Zakon o chovu psu" a jeste pak originalnejsi tzv. : "TEST povahy" ( ktery naprosto neodpovida prirozenemu chovani savce - psa , navic i sebehodnejsi pes by pri takovem "testovani" tezko splnil vsechny pozadovane nesmyslne testy tak, aby prosel a nedostal punc : ROZSUDEK SMRTI - a jeho OKAMZITEHO VYKONANI !!!!! )

Tento " TEST " je evidentne vytvoren s umyslem zlikvidovat co nejvice "TESTOVANYCH" psu. PES muze byt k lidem sebevic kamaradsky, ale pokud vykaze byt jen minimalni nepratlestvi vuci psum - pouzitym pri testovani, dostanou punc - ROZSUDEK SMRTI - !!!!!!!!!!!!!!

Jakym pravem clovek muze takto rozhodovat o zivote druheho ziveho tvora ?!?!? Mely by se spise zprisnit postihy tech majitelu, ktery jsou vuci okoli bezohledni ( maji - li psa ostrejsi povahy, = jakekoli rasy ci krizence = )a nechaji sve psy bez dozoru a volne pobihat., netrestat psy, ale jejich majitele. Pes za nic nemuze - je az posledni v danem retezci deni - a jeho pripadny utok je jiz jen vyvrcholenim a reakci na predchozi udalosti, podnety. Vetsinou jsou to ze stran psu /jakekoli rasy/ jen obranne utoky, kdy pes zautoci, protoze je to jeho posledni moznost jak zabranit dalsim utrapam ze strany cloveka vuci nemu !!!!!!

Kdo ma vubec pravo oznacovat jakekoli plemeno psem BOJOVYM ??? A podle ceho ???? Kdyz se nekdo rozhodne vychovat sveho psa jako zleho a pripadne k nelegalnim psim zapasum ( pro nelegalni a zavrzenihodnou zabavu male skupinky lidi ), vychova si takoveho psa ke svemu "poteseni" treba i z pudla, jezevcika,kokrspanela, maleho knirace atd.............. Budou se tedy delat zakony o chovu - ci spise nechovu psu podle ojedinelych pripadu pokousani cloveka psem a upravovat a rozsirovat seznam plemen prave podle typu psu nelegalne pouzivanych pro zapasi a potechu "ujetych" snad jeste "lidi" ??????!!!!!!!!!
Nebo snad chcete aby jsme se v budoucnu chodili divat na psy uz jen snad do ZOO ???

Chcete likvidovat psy ???? Komu to udela radot ??????

Tady se muzete podivat kam az vede nesmyslny zakon a Testy psu v soucasne dobe v Nemecku...


----- Original Message -----
From: Petra Borkovcová <petrabor@sci.muni.cz>
To: Ivo Prikryl <prikryl@eurosat.cz>
Sent: Tuesday, January 09, 2001 1:18 PM
Subject: Re: Petice

No, casu bohuzel moc nemam, ale je to svinstvo nejhorsiho radu, coz rozhodne  neminim akceptovat, proti tomu se rozhodne musi neco delat takze - jak mohu  pomoci?

S mym podpisem petice je to tak, ze maminka pracuje v arealu veteriny a tak  odtam prinese archy, ktere nechame podepsat v Komine, kde bydlime, u me ve  skole (MU) a vsude kde budeme moci. O tom, ze to mama vyzvedne, jsem se  dozvedela az dnes v poledne, takze se moc omlouvam za vcerejsi obtezovani.  
Dale hodlame jeste vytisknout ten navrh zakona v plnem zneni, zvyraznovacem  podtrhat ty nesmysly a vyvesime to ve skole na nastence, stejne tak na  veterine na nastence a vsude, kde to pujde. Doufam, ze se mi take postesti zucastnit se te demonstrace v Praze.

 Petra Borkovcova


----- Original Message -----
From: Radek Bajer
To: Rostislav Jakoubek ; Soumar Jiří
Subject: Re: Petice

Zdravím Vás,

mám obdobné pocity radosti ze všech aktivit,které se v současné době okolo pejsků vyvíjejí.
Snažím se nyní kontaktovat několik známých osobností,kteří by nás podpořili na demo,ale také i později v mediích.
Také jsem se spojila s našimi kolegy chovateli v sousedních zemích a požádala je o podporu naší petice.
Také mě napadlo,že by se dalo domluvit s organizátory výstav v ČR,aby poskytli prostor pro stánek na výstavách,kde by byly k dispozici info materiály o aktuálním dění a kde by zároveň byla k dispozici i petice k podpisu.
Možná již to někoho napadlo,ale pokud ne,ráda se pokusím s nimi domluvit.Klidně bych ve stánku trávila i svůj čas.Na výstavy chodí davy lidí,kteří mají ke psům nejblíže.
První výstava se konná již záhy a to v Brně 3.,4.2.Určitě by to stálo za pokus.
Čekám na Vaše reakce,jestli se v tomto shodneme.A nebo mi dejte vědět,jestli to už náhodou někdo nedohodl,ať se nepokouším o totéž.

Bajerová Šárka


----- Original Message -----
From: Katerina & Petr Fridrich
To: PsiZakon@egroups.com
Sent: Tuesday, January 09, 2001 8:14 PM
Subject: [PsiZakon] TV NOVA

Tak jsme místo pořadu o psech na CT2 viděli jen SMS Bobovize.
Ale ve zprávách Novy dosti podujatě poinformovala o pejskařích a panu Kořistkovi.
K vidění byl veterinář, který potvrdil, že útoky "bojových" plemen mají daleko horší následky.
K vidění byl Kořistka, který se oháněl statistikami pokousání a sliboval zjednat nápravu.
Ke slyšení byl komentář redaktora k 805, s tím že byl zaměřen na bojová plemena, co se týká ostatních proběhlo jen okrajově a neúplně. K vidění byly psí obludy jak něco rvou a komentář, že je občas nutno je vzít sekyrou + ten ubitý chudák..
Prostě hnus.
Člověk se nemůže zbavit dojmu, že Kořistka rozjel kampaň.
Jediná dobrá zpráva -zmínka o tom, že pejskaři možná uspořádají demonstraci.

K+P


SOUHRN ZPRÁV ČTK  z 25 Prosince, 12.00
PRAHA - Chovatelé psů uspořádají v pondělí 22. ledna na Václavském náměstí v Praze demonstraci, na které představí petici proti návrhu zákona omezujícího chov takzvaných bojových plemen. ČTK o tom informoval pořadatel akce nazvané Jeden metr Samuel Straka. V petici, kterou naleznou zájemci na internetové adrese www.pitbullseden.cz, chovatelé nechtějí označovat určitá plemena za bojovná, agresívní nebo nebezpečná. Autoři petice rovněž odmítají jakékoli záměry na omezení nebo likvidaci chovů některých plemen a nesouhlasí ani se záměrem celoplošného příkazu používání vodítka a náhubku.


----- Original Message -----
From: Ludmila Malá <Ludmila.Mala@seznam.cz>
To: <PsiZakon@egroups.com>
Sent: Tuesday, January 09, 2001 12:30 PM
Subject: Re: [PsiZakon] TV3

Ono je tezke odvolavat se nyni na zachranare, kdyz vedeni CMKU jednalo o nich bez nich, jak se dne 6.1.2001 vyjadrili, jednali s poslanci a pripravoivali zakon s panem Koristkou ctyri mesice. Pak je nahle zavolal a pozval, kde jim predlozil o nu hruzu. (Tedy vysledkem jejich ctyrmesicni prace je to co je.
Pricemz CMKU se nepodelilo o inforamce ani s CKS ani s jinymi zachranarskymi svazy (ackoli to byly prave zachranarske akce, ktere v roce 1998 vyvolali potrebu pravnich uprav a indikovali legislativni nouzi.

Zachranari vedi, ze pri akcich je treba poradek a disciplina i pri priprave, a pravidla musi byt jasne dana v sirokych souvislostech, nikoli z jednostranneho pohledu.
Kdyz pro zachranare chybi legislativa, jiste se s nami shodne na odmitani Koristkova navrhu, avsak asi nebude sdilet ponekud mocenske ambice pana predsedy Nemce (Predseda predstavenstva Ceskomoravske unie - do jejiz kompetenci patri chov-chovne stanice atp., nikoli zachranarska cinnost), ktery zpochybnuje stanovisko prezidenta Svazu zachrannych brigad kynologu Kuchty (napriklad dne 6.1.2001 na jednani CMKU )- novy zakon, ktery bude resit zachanarskou problematiku je potreba -( Svaz ZBK je samostatne sdruzeni fyzickych osob majici vlastni pravni subjektivitu se samostatnymi organy, jimz je jeich prezident zodpovedny. Neni mozne, aby, kdyz neco pan prezident SZBK napise a povoli predani nebo rekne, aby se pan Nemec CMKU vyjadroval, ja mu zavolam, on jiz nechce zadny zakon. (Jak vztah dite a otec.)
Pan Kuchta svou presnou predstavu zakona i zpusob statni spravy vyjadril jasne.

Ani na jednani dne 6.1.2001 nebyl nikdo zastupovani hodny od vedeni CMKU pozvan, ani na jednani u poradcu pani Buzkove, kteri, opet ve spoluprasi s vedenim CMKU splodili to, co splodili, cehoz se nyni nechteji vzdat, i kdyz jde o ministerstvem spravedlnosti odmitnuty material z duvodu, jak jsem jiz uvedla a z duvodu, ze na zadnou soucasnou pravni normu uvedeny material nenavazuje. Dovodova zprava nesouvisi z zadnym pravnim predpisem.

Zakony se netvori na ulici. Pan prezident zachranarskeho svazu se podile na tvorbe noveho zakona, zatimco vedeni CMKU diskutovalo v kuloarech Parlamentu, aniz by meli pripraveny presny konkretni navr.
Odvolavky na potreby predchazeni pravnich rozboru jsou alibismy k nicemu, nebot parlament je plny pravniku, kteri nastupuji k vyjadreni az potec co odbornici a lide s vecnym prehledem daji hlavy dohromady a splodi nejake dilo. Tudy jedine vede cesta k dobre pravni uprave v pripadech tak specializovanych , jako je kynologie (nebo vodovody a kanalizac). Nelze se v soucasnosti spolehat na politiky, nelze ocekavat vykon od ministerstva, stav je jaky je.
Vyzvy k anarchismu, (jen ne zadny zakon pochazeji zpravidla bohuzel od lidi, kteri maji nizke povedmi o pravnim statu a stavu prava v nasi zemi neboi, kteri sleduji vice nez obecny zajem, zajem svuj osobni, pripadne mocensky a vysledkem planych reci je aktivace poslancu, jaka je.

S pozdravem
Lida Mala


---- Original Message -----
From: Ludmila Malá <Ludmila.Mala@seznam.cz>
To: <PsiZakon@egroups.com>
Sent: Tuesday, January 09, 2001 11:55 AM
Subject: Re: [PsiZakon] SVS CR a UKOZ

Pratele,
precetla jsem si pozorne stanovisko ministerstva spravedlnosti, ktere nam bylo poskytnuto dne 6.1.2001 na jednani na CMKU.
Z nej je jednoznacne zrejme, ze ministerstvo spravedlnosti, kancelar ministra, v zadnem pripade nevidi absenci v trestnim zakonu a obcanskem zakoniku, prave zakon 807 pani Buzkove povazuje za zbytecny. Ministerstvo se vyjadruje pouze z hlediska zodpovednosti lidi za chovani psu, ze soucasny trestni zakon a obcansky zakonik tuto oblast pokryva Jelikoz navrh pani Buzkove obsahuje dale pouze doplnek jednoho ustanoveni zakona na ochranu zvirat proti tyrani, slouzici dale k ucelu jejiho navrhu novely trestniho zakona, ministerstvo spravedlnosti k nemu podalo zcela odmitave stanovisko. Naopak Ministerstvo spravedlnosti uvedlo, ze ve sve pusobnosti nema otazky deleni psu na nebezpecna plemena. V prekldau nam to znamena, ze do zakona pana Koristky 805 mu nic neni.

Jde o nespravne interpretovane informace, je treba pozorne cist, cist, cist a pote myslet. V zadnem pripade neni ve stanovisku ministerstva napsano, ze by se domnivalo ze vse je zakony vyreseno.
Ministerstvo je zcela konkretni.

Zitra, ve stredu bude na Uradu vlady CR projednavan jakysi zakon poslancu o psech (pravdepodobne Koristkuv.) I kdyby jej vlada zavrhla, nic to neznamena a zakon jde na porad jednani poslanecke snemovny.

Domnivam se, ze dne 6.1.2001 jsme se dohodli, ze je treba poslancum nejaky zakon dat, ze tedy opravime zakon pani Buzkove.

Je zbytecne mrhat v poslanecke snemovne casem, nema-li akter v ruce nejaky konkretni navrh s duvodovou zpravou. Ocekavat, ze poslanci nebo jeho poradci neco stvori je akce predurcena k neuspechu.
Podobne stav na ministerstvech je jaky je, a bohuzel hodne chyb a nedostatku, ktere se v zakonech objevuji, pichazi prave z teto cesty - ministertvo, vlada CSSD. (mozna pro cloveka, ktery neprichazi do styku se statnimi uredniky, je to zajimava navsteva, ale uzitek je v podstate nulovy.
Je take triskni, ze zpravidle jedna-li se o delsi zakon, byva pouzivana mnohdy kritika zcela neopravnena - obecna -
Majici casto pramen v neschopnosti ctenare nebo neochoty jej precist) t. napriklad zakon je spatny, zakon je nesystemovy (bez blizsiho urceni duvodu). K tomu lze doporucit Precteni knihy Ochrana osobnosti, nebot jsou-li vyhrady, je treba uvest vecne a konkretne jake a kritika musi byt zakladana na pravdivych argumentech. Vim, ze my, z nasi iniciativy tak nejedname.

Dale jsem jednala na Zelenem kruhu. Je treba k ozvuceni vyzadat povoleni an obvodnim uradu pro Prahu 1- odboru ziv.prostredi -povoleni k pripojeni (cca 2 az 3 tisice, podle delky doby odberu.

Bedny a nejaky doprovod se pokusim sehnat pres sve byvale spoluzaky (Tomas Vorel s partou David Vavra, Hanak a spol. vesmes reziseri a herci.)

Podrobneji pozdeji.
Lida


----- Original Message -----
From: Stanislava Polackova
To: 'Ivo Prikryl'
Sent: Tuesday, January 09, 2001 11:09 AM
Subject: FW: [PsiZakon] POZOR - POZOR - ROZESILANI

Preji dobry den...

jestli jeste neni pozde, muzete mi, prosim, taky zaslat petici se vsim, co
k tomu patri? Byla jsem marod...a doma se sice muzu pripojit na net, ale
nemam tiskarnu a v praci pro zmenu zase obracene...
Vidim, ze uz vse je rozjete na plne obratky..., ale napr. nas pan
zverolekar (v nedeli jsem u nej byla s nasim Egousem), nemel ani potuchy o
nejake petici ani demonstraci...a jen se usmival, ze to urcite nebude tak
horke...A jeste spousta dalsich lidi, se kterymi jsem nahodne muvila...

Takze bych snad jeste par lidi a mist stihla kontaktovat...

Pokud to tedy neni problem...tady je adresa:

Stanislava Polackova
Nova Ves p. Plesi c. 4
262 04 Nova Ves

Dekuji...


---- Original Message -----
From: Ivo Prikryl
To: PsiZakon@egroups.com
Sent: Tuesday, January 09, 2001 12:30 PM
Subject: [PsiZakon] POZOR - Stanovisko KVL

Stanovisko Komory Veterinárních Lékařů k petici JEDEN METR

Vcera jednala komora veterinarnich lekaru. Shodli ze, ze podporuji nasi obcanskou iniciativu a souhlasi s ni.

Bohuzel, se take rozhodli, ze maji sve metody jak postupovat, pouzivaji je a z tohoto duvodu NEBUDOU do svych casopisu rozesilanych vet. lekarum vkladat zadnou petici ani zakon. Napriklad pry inicializovali 16.1 schuzku v parlamentu...

Pokud chceme veterinarnim lekarum neco poslat, muzeme pozadat, oni 24.1 zasednou a pak nam mozna za 3000 KC prodaji seznam adres veterinaru..

Bohuzel je mi to lito, delal jsem co jsem mohl.

*************************************************
Ivo Prikryl - TP
prikryl@eurosat.cz
www.eurosat.cz, www.rtw.cz
*************************************************


---- Original Message ----- From: Vojen Benda To: PsiZakon ; Michaela Neffová Sent: Tuesday, January 09, 2001 2:27 PM Subject: FW: [PsiZakon] Reakce chovatelky plemene Cavalier King Charsles Spaniel

Milá Michaelo, s ohromným potěšením Vám zasílám příspěvek chovatelky nebezpečného plemene Cavalier King Charlie, která se tímto přihlásila do našich řad (soudím, že tam však byla odjakživa). Srdečný pozdrav Vojeen Benda VELKE DIKY. TAKOVYCH VICE

Sam STRAKA ----- Original Message ----- From: Božena Fanfrdlová To: Samuel STRAKA Sent: Tuesday, January 09, 2001 8:22 AM Subject: Re: DIKY

Milý příteli, naprosto nemáte za co děkovat. My jednoduše milujeme psy bez rozdílu rasy, velikosti i vyznání. V momentě, jakmile je ohrožen kterýkoliv pes, je ohrožen i náš. Pes je to nejkrásnější, co nás mohlo v životě potkat. A to je určitě naše společné krédo. Je fakt, že kavalíři jsou úpně jiní. než pitbulové, dobrmani, ale i třeba mopsové. Na tom naprosto nezáleží. Proto je na světě tolik ras, aby si každý našel to své. Pokud dochází k nesnášenlivostem, je to jen záležitost lidí. Neexistuje nebezpečný pes, ale nebezpečný člověk. Člověk, který zneužije psa pro své úchylné sklony. Když budu chtít, během pár dní udělám i z morčete kousavou mrchu. I v našem kavalířím spolku se čas od času vyskytně nějaký ten člověčí prašivec. Svět je takový, že s potenciálem lidské blbosti se zkrátka počítat musí. Ale nesmí se mu dávat volný průběh, ale musí se proti němu bojovat. Návrh zákona je jako celek hnus! Je to ve skutečnosti skrytá genocida. Pár ambiciozních ignorantů v poslaneckém křesle se rozhodlo, že se zviditelní, a protože na něco plodného nemají, vhli se tímto směrem. Nebo je to možná krok k EU po psích hrobech? (Poturčenec horší turka). Kromě jiného - když se nedokáže něco vyřešit konstruktivně, tak se to jednuše zakáže. V tomto případě bestiálně.Padni kam padni! Strašně mne irituje, že se pomalu, ale jistě vracíme do dob minulých. A je úplně jedno, pod záštitou jaké strany. Ještě k Inkvizičnímu zákonu. Je to neskutečná ignorancie. Nevěřím tomu, že tvůrci tohoto paskvilu vůbec pozvali ke spolupráci odborníky a znalce. A pokud ano, tak odborné stanovisko poslali k ledu, protože se jim nehodilo do krámu. Kromě celkové zrůdnosti návrhu je tam obdivuhodné množství chyb, které svědčí o tom, že např. genetika je pro ně pojem zcela neznámý. A ještě něco : onen paskvil nutí pejskaře k porušování zákona! A totiž zákona o týrání zvířat. Nemám na mysli neumožnění proběhnutí psů atd. (Což udělá dříve či později i z něžného kavalírka neurotika). Ale jsou plemena, kde anatomie hlavy neumožňuje používání koše. Jedná se krátkolebá plemena (buldok, mops, pekinéz...). Jednak to nelze technicky - není čumák, tak na co koš "pověsit". Ale především oční bulva takového je vypouklá, takže náhubek vždy musí zraňovat oko. Čili se častým oděrem zjizví rohovka, takže pes se ze zákona oslepuje (protože ke slepotě časem dojít tím pádem musí), menluvě o bolesti. Jinými slovy - nedává majitelům takových psům možnost netýrat své hafy.A vůbec, nedává možnost všem majitelům netýrat své psy!!!!!

Milý příteli. Uznávám, že jsem dost cholerická baba. Ale v tomto případě jsem strašně nasraná baba!!! A mých šest psů taky!!! Pokud vám mohu nějak pomoci - sem s tím. Udělám co bude v mých možnostech a silách. Doufám, že se někdy potkáme. A hlavně věřím, že ještě není pozdě se bránit a hlavně bránit naše psí poklady.

Zdraví Bobina P.S. Včera jsem vám poslala nějaký ten podpis a text výzvy pejskařům. Není tak úderný, ale spíše emotivní. Snad s ním budete souhlasit. Rozesláno kolem 300 petičních listin vč. Návrhu a demonstrace.... Bobo

 


 nejak nam blbnou mejlovy servery, ze to chodi nekolikrat. Vam vsem taky?
Jinak k tomu referendu na teletextu. pozadal sem je o stazeni otazky a
nepouziti vysledku vzhledem k pochybeni a navazne neobjektivnosti vysledku.

Uvidime, jestli to zabere.

        ByPS.


 toto mi prislo z CT - porad Cerna a bila

Jana Kovarikova & BASTO ANACO
Lovosice
tel.: 0604 609 484

----- Původní zpráva -----
Od: "Zemanová Tereza ext." <Tereza.Zemanova@czech-tv.cz>
Komu: "'Jana Kovarikova'" <jana.kov@atlas.cz>
Odesláno: 9. ledna 2001 12:56
Předmět: RE: denni referendum


zakázán! Za chybu se omlouváme.

----------
Odesílatel: Jana Kovarikova[SMTP:jana.kov@atlas.cz]
Odpovědi: Jana Kovarikova
Odesláno: 9. ledna 2001 8:28
Komu: tereza.zemanova@czech-tv.cz
Předmět: denni referendum


Dobry den,
mam prosbu, vcera (8.1.) jsem videla vas porad Cerna a Bila, kde bylo vyhlaseno referendum, zda ma byt chov bojovych plemen zakazan, chtela jsem hlasovat, ale zjistila jsem, ze mate na teletextu, ale i na internetu otazku formulovanou zasadne jinak - zda ma byt chov bojovych psu zachovan!!! Tak ted nevim pro co mam hlasovat, prsim o rychlou odpoved, at se podle toho mohu zachovat.
S pozdravem

Jana Kovarikova & BASTO ANACO
Lovosice


!!! POZOR - VELICE ZÁVAŽNÉ !!!

 ----- Original Message -----
From: "Lida Svecova" <svecova@vuzv.cz>
To: "Samuel STRAKA" <sam.straka@cmail.cz>; <Petr.Skaloud@bcpraha.com>
Sent: Monday, January 08, 2001 4:32 PM
Subject: PROBLEM!!!!

Pratele,
ozvala se mi pani z Olomouce, ze tam bloudi antipetice!!!!! s nazvem JEDEN METR! V dobre vire, ze jde o tu nasi ji podepsala, pak dostala ode mne - pres klub KPP petici spravnou a prokoukla. Na te druhe se pozaduje nemecky postoj ke psum!!!!!!!Takze tu antipetici (bohuzel) hodila do kamen i s mnoha podpisy lidi, kteri si jako ona mysleli, ze jde o tu nasi. Nevim kolik je na teto zprave pravdy, ale jeden nikdy nevi. Asi by to chtelo dat v plen vsem. (Ja ted nemam pristup k pocitaci s internetem.)
Zdravi
Li

To je ale moc zavazny. To snad ani neni mozny, co ty lidi delaj. Hned se pokusim zjistit informac na patentovem urade. nechamesi vytvorit ochranou znamku napisu "JEDEN METR" a nenechame si to libit. S tim nam pomuze i UKOZ. Tohle neni mozny. nemeckej posranej model likviduje vse zive a oni to budou propagovat u nas. To si my ani UKOZ nemuzeme nechat libit. na setkani s UKOZ sme na to taky narazili a opet nalezli 100%tni shodu.
Petr.

 


Zdravím,
toto je 1.mail,který jsem dnes obdrzel.
Poslal jsem 100 poslancum,prosbu o nepodporení Koristkova návrhu s adresou na Vae fota plných kontejneru,zavrazdených a nevinných zvírat!
Jsem zvedav,kolik se jich ozve
-----------------------------------------------------


-----Původní zpráva-----
Od: Kohacek Petr <Kohacek@psp.cz>
Komu: Josef Vranec <jvranec@iol.cz>
Datum: 8. ledna 2001 8:54
Předmět: Re: Fw: prosba


Vázený pane Vrance,
dekuji Vám za mail a chci Vás ujistit, ze mne ani na okamzik nenapadlo podporit návrh poslance Koristky. Naopak, hodlám se pokusit zabránit jeho prijetí.
Zastávám názor, ze za jednání psa je vzdy odpovedný clovek a povazuji za absurdní, aby byl trestán za cloveka pes.

S prátelským pozdravením

Petr Kohácek (ODS)
místopredseda výboru pro obranu a bezpecnost PSP CR


Srdečně zdravím s novou aktuální zprávou: (možná vám jí už poslal někdo jiný, ale pro jistotu)
Dnes 8.1. se v pořadu ČT 2 Černá a bílá zmínili o návrhu nového zákona o psech a vyhlásili otázku pro diváky, zda je řešením situace, aby byla
bojová plemena úplně zakázána. Na toto téma bylo vyhlášeno telefonické hlasování:
odpověď ANO: 02/ 96 36 38 88
odpověď NE: 02/ 96 36 39 99
Myslím, že i účast v této anketě může ukázat naší sílu! Předpokládám, že se zítra budou zákonu více věnovat.
S pozdravem Brychtová


Iva Seifertova
iva.seifertova@oku-It.cz:
Toto mi prislo od pana poslance Filipa sice opozdene, ale prece.


V Praze dne 3. ledna
2001

Vazena pani,
dekuji za Vas mail, reagujici na problematiku legislativni regulace zavadneho chovani psu, postoupeny poslaneckym klubum Kancelari Poslanecke snemovny, zejmena za stanovisko k tzv. nebezpecnym plemenum psu, byt si nejsem zcela jist, ze byl urcen me

Tento problem  pod vlivem rady konkretnich udalosti zacinam pocitovat jako alarmujici a chapu snahu nekterych kolegu po rychlem legislativnim reseni. Sdilim totiz obavy velke casti verejnosti o bezpecnost (zejmena) deti, ohrozovanych predevsim vetsimi a bojovymi a hlidacimi psy. Soucasne si vsak podobne jako Vy uvedomuji zasadni dulezitost vychovy a dalsiho vedeni psu.
Na podnet nekolika obcanu jsem se jiz v lete zabyval pravni upravou teto otazky v nekterych evropskych zemich, predevsim ve Francii, SRN, Svedku a Velke Britanii. Domnivam se, ze nase soucasna pravni uprava skutecne neni dostatecna ani co se tyce pobytu psu na verejnosti na voditku ci s nahubkem, ani co se tyce chovu psu mimoradne agresivnich a nebezpecnych plemen.
Jako pri zpracovani vetsiny zakonu, i tady vidim potrebu spoluprace s odborniky pri zpracovani  predlohy zmineneho zakona. Celou vec tedy ja i moji kolegove z klubu KSCM prubezne konzultujeme s Ceskomoravskou kynologickou unii a jsme vdecni i za stanoviska dalsich odborniku. Vase odborne pripominky a zkusenosti proto  beru v uvahu a radu z nich s potesenim vyuziji.

S pozdravem           Filip@psp.cz


Vážení chci Vám poděkovat za projevenou snahu ve věci Psí petice. Mohu Vám říci ,že tato akce má velice kladný ohlas u všech poctivých majitelú psů. Možná máme šanci stát se první zemí, teré se podaří nesmyslné zákazy a omezování chovu některých plemen psů zastavit. Díky obezřetnosti a aktivitě načich lidí se se podařilo celkem na poslední chvíli , ale včas oslovit velké množství občanů, takovou šanci např. v Německu neměli. Nebo možná měli, ale nebrali to vážně.
Petiční vyplněné archy  posílejte do svého petičního centra tak, abychom je mohli vzít sebou na demonstraci, která se koná 22.1.2001 v 15°°...Na Václavském náměstí v Praze u sochy sv. Václava.Nebo je vemte sebou, kde je odevzdáte přímo pet. výboru. 
Podpisová akce se však bude dále konat i poté a další nasbírané podpisy se budou průběžně přičítat k již sečteným. Tak to půjde dokud se nepodaří zákon v 805 nějakým způsobem ovlivnit. 
Možná Vás potěší že dne 6.1.2001 se na schůzce v Praze podařilo sjednotit názory na tuto situaci všech zainteresovaných stran Kluby, ČMKu, petiční výbor, redakce časopisů  atd, avšichni budou postupvat jednotně.
                 
                                                                                                        přeji mnoho úspěchů Rosťa
 

----- Original Message -----
Sent: Friday, January 05, 2001 9:18 AM
Subject: petice

Vážení přátelé,
 
členové Cavalier King Charsles Spaniel klubu Čech, Moravy a Slezska se přípojují k protestní akci proti  Návrhu zákona o chovu psů. 
 
Nesouhlasíme se jeho obsahem, neboť odmítáme diskriminaci a kolektivní vinu. Odmítáme preventivní tresty za činy ještě nespáchané. 
Žádáme o zrušní Návrhu, nebo alespoň o jeho zásadní přepracování na základě znalosti problematiky, kynologie, etiky a skutečné demokracie!  
 
                  Výbor Cavalier King Charles Spanilel klubu
                                Čech, Moravy a Slezska
 
 
V pověření klubu Božena Fanfrdlová
 

----- Original Message -----
From: pavel kopecky <dinosaurie@seznam.cz>
To: PsiZakon <PsiZakon@egroups.com>
Sent: Monday, January 08, 2001 3:25 PM
Subject: [PsiZakon] Kapela na DEMO

 Tak se mi podarilo sehnat skupinu, ktera by byla ochotna na DEMO zahrat. Jedna se o skupinu Cestari, ktera hraje folk a country. Mohli by ale dorazit az v 16:40, kvuli zamestnani. Bylo by dobre kdyby nekdo sehnal tu aparaturu a treba aspon 4 mikrofony. Jsou ale ochotni zahrat i bez ni. Slysel by je ale pouze nejblizsi okruh lidi. Kontak je pripadne na p. Opletala (je to muj kolega z prace)

 Pripadne dejte vedet me.
 Pavel Kopecký
 http://mujweb.cz/www/dinosaurie


----- Original Message -----
From: Petr Skaloud <Petr.Skaloud@bcpraha.com>
Sent: Monday, January 08, 2001 4:28 PM
Subject: [PsiZakon] SVS CR a UKOZ
 
 Ahoj vsem,

 nez Sam dorazi k imejlum, pokusim se strucne shrnout deni.
 Ucastni byli: ing.Duben (tisk.mluv SVS CR), ing.Burda (UKOZ) a MVDr.Dousek
 (UKOZ i SVS CR), pani Ticha (CMKU) a Skaloud, Straka (JEDEN METR).
 Tedy dosahli jsme 100% Shodu a minuimalne se na demonstraci dostavi
 tisk.mluv ing.Duben. Pevne verime, ze se zucastni i pan Dousek a pan Burda.

 Tedy plati, ze CMKU, SVS CR, UKOZ a JEDEN METR jdou spolecnou cestou za
 spolecnym cilem a to:
 docilit zamitnuti zakona 805, v nejhorsim pripade podporit zakon 807 pani
 Buzkove avsak pri moznosti kontrolovat tento jak navrh tak i jeho zneni, mit
 moznost vytvoreni kontrolniho mechanismu.

 Schuzka byla otevrena a na zcela pratelske bazi.

     Detaily pozdeji.

            S pozdravem
         Petr Skaloud  alias  ByPS

Připravuje: Klementová Hana, Jana Kovaříková