SVOD DOROSTU RTW
10.4.1999 Praha - Libeň

Sobotní počasí zcela perfektně doplnilo atmosféru svodu dorostu,pořádaného na cvičišti v Praze Libni.
kruh1.jpg (100513 bytes)
kruh2.jpg (117716 bytes)
Zúčastnilo se jej na šedesát rotwíků a několik dalších nesoutěžících, včetně našeho Brita Anaco (M:Cira z Pohádkové jeskyně, O: Athos Ho-Dra) coby nejmladšího a nejobdivovanějšího "dorostence".
brit_art.jpg (129956 bytes)
Původně jsme jej ani nechtěli brát mezi takovou spoustu psů, ale na druhou stranu jsme jej zase nemohli nechat doma samotného.

Nejvíce nás zajímali výsledky prvního vrhu stanice ANACO, chovatelky Jitky Reizenthalerové z Lovosic, kterého se zúčastnili dvě feny a jeden pes z celkového počtu pěti. Otec je Simebergs VICTOR v.Trollegen. Ve vrhu se dvakrát objevil podkus, kdy se to v jednom případě do roka spravilo (Arisa)
a bohužel jednou nikoliv (Art).
I z tohoto důvodu byl pro druhý vrh vybrán jiný krycí pes a zatím se zdá vše v pořádku. V "našem" kruhu posuzovala MVDr. Lenka Hanušová
Hanusova.jpg (64648 bytes)
a rtw dopadli takto:

AGGA,
AGGA.jpg (101280 bytes)
maj. Dr. Sylva Volfová, Malá Skála, poměrně temperamentní, dokonce, k velkému překvapení všech, byly trochu problémy se zuby, ale nakonec se vše zvládlo
zuby.jpg (79304 bytes)
- B2, F4, K6, S7.

ARISA,ARISA.jpg (123750 bytes)
maj. Josef Veselý, Lhotka n. Labem, temperamentní, nekamarádivá s ostatními psy, ale je vidět dobrý výcvik - B2,F4/5, H3, K6, S7 a nešťastný

ART,ART.jpg (104982 bytes)
maj. Miroslav Trubač, Ústí n. Labem, kliďas - B3, E5, F3, H2, L2/5 S7. Tady je vidět, že není důležité zvítězit, ale zůčastnit se.

Z vedlejšího kruhu, který hodnotil Milan Nosek, stojí za povšimnutí BODYBODY.jpg (94487 bytes) od Jurečka, pana Štědroňského z Černošic, Ch: p. Mošnička z Říčan, s výsledkem B3 a G6, kde právě ta G6 je "výsledek" nedávno prodělaného zánětu, je vidět, že to bude silný soupeř do budoucna.

Co dodat závěrem ? Vše se vydařilo, nikdo se nepopral a myslím, že všichni odcházeli s pocitem dobře vykonané práce a s vidinou další, ještě tvrdší.


Jaroslav Hřebík,
ČernošiceReliefSm.jpg (6429 bytes)